Intersindical Valenciana davant els actes del 8M

El Sindicat se suma a les decisions del moviment feminista

07 / 03 / 2023 | Intersindical

Com ja va passar en 2018, 2019 i 2020, la Intersindical Valenciana s’ha posat al servei del moviment feminista de cara al 8M de 2023. Així ho vam fer amb les 2 convocatòries estatals i una a Alacant en 2020 de vaga feminista (que englobaven vaga laboral, estudiantil, de cures i de consum) de 24 hores. Les dos primeres, van estar convocades per les trobades estatals, i l’última per l’assemblea 8M d’Alacant. I en 2023, el sindicat manté el seu compromís amb les decisions del moviment feminista reunit en assemblees en les que participem activament des de l’inici.
Què està convocat al País Valencià?
Alguns col·lectius feministes han decidit convocar vaga laboral de 24 hores. En altres territoris de l’estat ha passat el mateix. Intersindical Valenciana ha respost i formalitzat la vaga laboral, per tal de donar cobertura legal a la petició que se’ns ha formulat. Això sí, com que l’àmbit territorial de la Intersindical Valenciana és de País Valencià, la vaga està legalitzada per tot el territori, i qualsevol dona que vulga secundar-la estarà coberta.
Per què ens hem de mobilitzar?
Independentment de la fórmula de lluita que haja optat cada col.lectiu, els motius de la mobilització són compartits. Les reivindicacions que van originar les 3 vagues passades estan plenament vigents, ja que els drets de les dones continuen retallats i la violència que patim, lluny de reduir-se, va en augment.
La nostra situació laboral és manifestament injusta. La bretxa salarial que patim sobrepassa el 22%. La taxa d’ocupació, 10 punts per sota de la dels homes, amb un atur 6 punts superior. Més del 30% de dones treballen a temps parcial i tenim pensions un 37% més baixes. Els oficis més feminitzats són els que menys malalties professionals tenen reconegudes i els que es regulen amb convenis més baixos. Com a mitjana, els llocs de responsabilitat de les empreses no apleguen a tindre el 15% de dones. Si, a banda de ser dones, hem nascut a milers de quilòmetres i no tenim papers, la situació és crítica.
La conciliació de la vida laboral i personal és una utopia per a nosaltres, ja que el pes de les cures recau (encara) majoritàriament en les dones. L’elevadíssim nombre de reduccions de jornada i excedències que ens demanem ho demostra de manera objectiva, amb percentatges de més del 80%. La normativa sobre permisos per naixement ha estat una millora perquè el 2021 s’equiparararen els permisos, però resulta insuficient perquè 10 de les 16 setmanes de permís no són obligatòries i això farà que n’hi haja homes que no les gaudisquen totes, sobretot en l’empresa privada.
El 8M, totes al carrer
Tant si el col·lectiu feminista que tenim més a prop ha convocat vaga o no, el que sí que és un denominador comú és la intenció de desbordar els carrers de les nostres localitats. A tot el País Valencià, n’hi ha convocades accions durant tot el dia 8, que culminaran en manifestacions que es preveuen tan multitudinàries com les que hem viscut en les convocatòries anteriors.

A les principals ciutats, les manifestacions seran:
Alacant: Escales del Jorge Juan, 19:00 h
Castelló: Plaça de les Aules, 19:00 h
València: Plaça Porta de la Mar, 18:30 h amb l’acte Tisorada al Patriarcat i a les 19:00 h començarà la Manifestació.
Elx: Plaça de l’aparadora, 19:30 h
Gandia: Centre Social Beniopa, 18:30 h.
Ontinyent: Plaça de Santo Domingo, 19:00 h.
Xàtiva: Casa de la Dona, 19:00 h.

Amb aquest vídeo vos animen a participar-hi! Vos esperem!

https://www.youtube.com/watch?v=a19C75Hlf28




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.