Intersindical Valenciana es reuneix amb el Conseller d’Economia Sostenible

A la reunió, la secció sindical de l’STM en Ford li ha explicat la situació real de l’ERO i les pressions que està patint la plantilla

22 / 05 / 2023 | Intersindical

STM ha tramitat una denúncia davant Inspecció de Treball

Aquest matí, una delegació de la Intersindical Valenciana s’ha reunit amb Rafa Climent, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball. A la reunió, Daniel Portillo (portaveu del sindicat a la Ford i delegat del comitè d’empresa), Manuel Ferrando (delegat del sindicat al comitè d’empresa) i Beatriu Cardona (portaveu de la IV) li han detallat al Conseller quina és la situació real de l’ERO a la factoria Ford en Almussafes.

Des del primer moment, STM-Intersindical Valenciana va exigir tres condicions per l’ERO: que es respectara l’antiguitat, que no n’hi haguera ni una eixida traumàtica i que fora totalment voluntari. L’empresa i UGT-Ford no van acceptar posar en negre sobre blanc les nostres exigències i no s’han cansat de repetir que l’ERO és voluntari. La realitat, però, és ben diferent, ja que la direcció està aprofitant l’avinentesa per intentar amedrentar a la plantilla i a l’únic sindicat combatiu que ha quedat en el comitè d’empresa. Així, en aquestes ultimes setmanes, estem veient com s’estan obrint expedients disciplinaris que recullen suposades faltes greus o molts greus, sense cap base ni veracitat, amb l’únic objectiu de posar la persona expedientada en la tessitura de triar entre enfrontar-se a un procés sancionador (amb la incertesa i la judicialització que això comporta) o acollir-se a l’ERO “voluntàriament”. Un exemple clar i palpable és l’expedient a quatre de les nostres nou delegades i dos expedients més a dos afiliades que ocuparien plaça de delegades en breu, una demostració que la llibertat sindical es queda a les portes de la factoria.

Front a aquesta greu situació, STM-Intersindical Valenciana ha presentat denúncia davant la Inspecció de Treball i ha encetat una ronda de reunions amb el govern valencià i partits polítics. Val a dir que fa dos setmanes que hem demanat una reunió urgent amb el President Puig i encara no hem rebut resposta.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.