Intersindical Valenciana dona suport als professionals del laboratori de l’Hospital de Dénia

El servei continua externalitzat tot i la reversió de l’hospital al sistema públic. El Sindicat exigeix a la Conselleria que implemente els canvis necessaris per millorar-lo

09 / 07 / 2024 | Intersindical

A l’Hospital de Dénia -actualment sota gestió de la Conselleria de Sanitat i després de la reversió al sistema públic- estem patint una situació alarmant al laboratori. Tot i els esforços per integrar el laboratori amb la resta del personal, continuem operant de manera externalitzada. La privatització del servei genera seriosos inconvenients que impacten negativament en la qualitat, el diagnòstic i l’atenció al pacient. Alguns són:

1-Falta de coordinació
L’externalització del servei ha provocat una desconnexió amb la resta de l’hospital, cosa que ha dificultat la comunicació i la col·laboració necessària per a un diagnòstic efectiu i precís.

2-Retards als resultats de l’analítica
Els temps d’espera per obtenir resultats de l’anàlisi s’han incrementat considerablement, tot això afecta a la rapidesa a l’hora de donar tractament als pacients.

3-Impacte al pacient
La conseqüència principal d’aquests problemes és el detriment en l’atenció als pacients que no reben diagnòstics oportuns i precisos comprometent la seua salut i benestar.

A més, els temps d’espera a Urgències són excessius (més de 10h d’espera) gairebé més del triple del que és habitual, un aspecte que afecta els pacients i tots els professionals de la salut.

4-Implantació de la nova maquinària no operativa
Tot i la nova adquisició de tecnologia, aquesta no està operativa i estem forçats a treballar manualment. L’antiga maquinària amb què seguim treballant tenia capacitat per emmagatzemar les mostres analítiques, ara no funciona i actualment estem gestionant un mínim de 1300 mostres diàries arxivant-les en gradetes que no permeten un emmagatzematge prolongat, això impedeix realitzar ampliacions oportunes si els metges les requereixen per el que hi ha diagnòstics incomplets, la impossibilitat d’emmagatzemar mostres adequadament i les errades freqüents en la transmissió de resultats del servidor de l’hospital estan provocant resultats tardans tant al mateix hospital com als centres de salut.

5-Falta d’organització
No hi ha cap distinció entre analítiques d’urgències i ordinàries. Això ha creat un caos ja que els metges conscients d’aquesta situació etiqueten totes les mostres com a urgents, cosa que retarda encara més el resultat dels pacients més vulnerables d’àrees com l’hospital de dia, l’UCI o Diàlisi.

Per tot això, exigim a la Conselleria que facilite els canvis necessaris per millorar el servei i, per extensió, la salut dels nostres pacients. La paràlisi actual obstaculitza la capacitat del nostre equip per treballar en condicions dignes.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.