Drets laborals

Intersindical considera insuficient la pujada del 0,25% del personal públic que s’aplicarà en juliol

Intersindical Valenciana, considera que, malgrat tot, l’augment no contribueix a la recuperació del poder adquisitiu perdut

15 / 06 / 2019 | Intersindical

En març de 2018 es va signar un acord de contingut retributiu entre el, aleshores, Ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro i els sindicats CCOO, CSI-F i UGT, que se’ns ha volgut mostrar com l’acord que ha de compensar les pèrdues de poder adquisitiu que han suportat els empleats i empleades públics des de 2010 fins ara. En definitiva, l’acord, a tres anys, 2018-2020, pretén passar pàgina a una etapa negra de les retribucions d’aquest personal.

Aquesta dada queda molt lluny del 14-16% de poder adquisitiu perdut en el període 2008-2018.

Des d’Intersindical Valenciana sempre hem mantingut que l’Acord estava massa condicionat per elements d’incertesa com l’evolució del PIB, el compliment dels objectius del dèficit públic i que se n’oblidava de valorar una dada fonamental: l’evolució de l’IPC.

Passat el temps, i eliminada una part de la incertesa, estem en condicions d’afirmar que, sí l’augment teòric de les retribucions de 2018, segons l’Acord, era de l’1’75%, el real, després de descomptar la pujada de l’IPC, ha estat del 0,3%.

Seguint amb el mateixos arguments, la pujada prevista per 2019 era del 2’25% a pagar des de gener, més un 0,25% a pagar des de Juliol, si el PIB de 2018 era igual o superior al 2,5%. Aquest últim extrem s’ha confirmat i la pujada del 0,25% es farà efectiva a la nòmina de juliol; a data d’avui, però, l’increment de l’IPC és del 0,8%, per tant, si suposem de forma fictícia, que l’any acabara ara, l’augment real seria d’un 1,7%.

Per tant, és fàcil concloure que l’augment retributiu estimat seria d’un 2% a dos anys i que, aquesta dada queda molt lluny del 14-16% de poder adquisitiu perdut en el període 2008-2018. A partir d’ací, no queda més que dir que, estan confirmant-se les nostres prediccions i que la reivindicació de la recuperació del poder adquisitiu perdut amb les retallades retributives al personal públic, continua plenament vigent; diguen el que diguen i li pese a qui li pese.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.