El 8M, els carrers són nostres

A petició de l’Assemblea 8M, Intersindical Valenciana crida a la vaga a les comarques d’Alacant

06 / 03 / 2020 | Intersindical

Com ja va passar en 2018 i 2019, la Intersindical Valenciana s’ha posat al servei del moviment feminista de cara al 8M de 2020. Així va ser amb les dues convocatòries de vaga feminista (que englobava vaga laboral, estudiantil, de cures i de consum) de 24 hores, que la Intersindical va convocar després que les trobades estatals d’assemblees 8M així ho requeriren.

Enguany, al País Valencià, les assemblees de Castelló i València han optat per no convocar la vaga feminista, mentre que Alacant ha decidit apostar per continuar amb la fórmula de 24 hores de vaga. Així, Intersindical Valenciana ha respost a la demanda de l’assemblea 8M d’Alacant i ha formalitzat la vaga laboral. Això sí, com que l’àmbit territorial de la Intersindical Valenciana és de País Valencià, la vaga està legalitzada per tot el territori i qualsevol dona que vulga secundar-la estarà coberta.

El sindicat, per tant, i seguint allò acordat a l’Assemblea 8M d’Alacant, crida a fer vaga feminista laboral a totes les dones de les comarques d’Alacant que tinguen el 8 de març feina. Encara que siga diumenge (cosa que implica que moltes dones no treballen eixe dia i, per tant, no poden secundar-la), la vaga és l’instrument més gran que té la classe treballadora per lluitar pels nostres drets i el dia 8 de març és una data magnífica per fer-ho.

Independentment de la fórmula de lluita que preferisca cada assemblea, els motius de la mobilització són compartits i obvis. Les reivindicacions que van originar les dues vagues passades estan plenament vigents, ja que els drets de les dones continuen retallats i la violència que patim, lluny de reduir-se, va en augment.

Per poder assolir la igualtat plena de drets, necessitem drets reals per a totes les dones. Totes sense exclusió:

-exigim que es deroguen les reformes laborals i de pensions, la llei d’estrangeria i la llei mordassa

-exigim permisos per naixement i adopció que siguen iguals, intransferibles i obligatoris

-exigim que les treballadores de la llar i les cures tinguen unes condicions i drets laborals acords amb la gran importància del treball de sosteniment de la vida que realitzen, i que s’abolisca el treball intern, que constitueix un autèntic atemptat contra els drets humans en perpetuar l’esclavitud. A més, aquestes dones pateixen una discriminació afegida, en ser majoritàriament nascudes a milers de quilòmetres d’ací

-exigim que les treballadores que netegen hotels, que encaixen productes als magatzems, que recullen fruits dins dels hivernacles, que repunten les sabates de marques internacionals, que fan de monitores als menjadors dels centres escolars, i tantes altres, tinguen tots els drets laborals reconeguts

-exigim que totes les dones, siga quina siga la feina que fem tinguem salaris i condicions laborals dignes, jubilacions justes i una prevenció de riscos laborals amb perspectiva de gènere

-exigim una llei d’igualtat retributiva, que contribuïsca a l’eradicació de la bretxa salarial i, també, de la bretxa pensional

-exigim mesures reals de conciliació de la vida laboral i personal, ja que les dones no tenim perquè portar el pes majoritari de les càrregues familiars

La intersindical Valenciana crida a la participació en totes les accions organitzades pel moviment feminista, al llarg i ample del País Valencià, accions que culminaran en manifestacions que segur que seran multitudinàries.

A les principals ciutats, les manifestacions seran:

Alacant: Maissonave/Federico Soto, 11.00
Castelló: Plaça Maria Agustina, 18.00
València: IES Lluís Vives, 18.00 (a les 16.30 n’hi ha una eixida alternativa des del CIE de Sapadors)

A més, a la cutat de València tindrem activitats ininterrompudes a la plaça de la Mare de Déu des de les 22.00 hores del dia 7 de març fins les 17.00 del dia 8, incloent-hi una performance de la cançó “El violador eres tu” a les 12,00 del migdia.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.