El conseller anuncia l’amortització de 704 llocs de treball i la congelació salarial

Respecte dels Acords sobre permisos sindicals, ha imposat, sense cap negociació, l’eliminació de l’Acord de 19 de juny de 1995 (143 permisos per al conjunt de la Generalitat, Educació, Sanitat i Funció Pública) i un acord de la Mesa Sectorial de Justícia (al voltant de 20 permisos).

07 / 09 / 2011 | Intersindical

El conseller d’Hisenda i Administració Pública va presidir ahir la reunió de la Mesa General de Negociació. En primer lloc, les Meses Generals de Negociació I i II, s’han constituït segons els resultats obtinguts en els processos electorals de 2010-2011. Era la primera reunió des de la finalització del procés d’eleccions sindicals.

Respecte dels Acords sobre permisos sindicals, ha imposat, sense cap negociació, l’eliminació de l’Acord de 19 de juny de 1995 (143 permisos per al conjunt de la Generalitat, Educació, Sanitat i Funció Pública) i un acord de la Mesa Sectorial de Justícia (al voltant de 20 permisos). El conseller ha insistit a dir que eren 197 permisos, però no s’ha aclarit d’on eixia la diferència.

Al respecte, Intersindical Valenciana ha deixat clar que no pot estar d’acord amb una mesura imposada, que no s’ha negociat en absolut, i que recorrerà en els tribunals la falta de negociació. Alhora, entenem la mesura com un atac a l’estructura de les organitzacions sindicals per tal d’aplanar el camí de les retallades en les Administracions Públiques que es preparen per a després del 20N.

Això no obstant, ha anunciat que això no afectarà el Sindicat pel que fa a la postura a prendre davant els diferents assumptes, que criticarà o alabarà d’acord amb el que es propose, no influïts per tenir més o menys permisos. Al mateix temps Intersindical Valenciana continuarà en la defensa de les treballadores i treballadors de la Generalitat amb la mateixa fermesa, tot i que haurem de reduir les persones dedicades a l’atenció al personal. Intersindical Valenciana tindrà 26 permisos menys.

Línies pressupostàries en matèria de personal per a 2012
S’ha limitat a informar que l’any que ve ¡No ens baixaran el sou! Tampoc no els pujaran, clar, però és que eixa ha estat l’expressió literal del conseller. La raó és que no hi ha projecte de llei de pressuposts de l’Estat, perquè les eleccions generals son el 20 de novembre, així que el presentarà el nou govern a principis de l’any que ve. Com que això ara és una competència estatal (un regalet de l’EBEP), doncs la Generalitat ha de fixar l’augment de 2011, que fou, com sabeu, un 0%.

Informació sobre el Pla d’Ajustament aprovat pel Consell el 29 de juny del 2011
El conseller ha comunicat que s’amortitzaran 704 llocs de treball (quasi un 5% de la plantilla), amb el següent detall:

  • 456 llocs vacants des de fa un any, gràcies a la política del govern del PP a la Generalitat de no convocar les oposicions en nombre suficient i de no cobrir els llocs amb personal interí.
  • 91 llocs de persones que es jubilaran durant 2011, la qual cosa és absurda, ja que significa l’amortització d’un lloc no per no ser necessari, sinó perquè la perspna ocupant es jubila; una amortització ad personam, absolutament il·legal.
  • 159 llocs de persones que han demanat la pròrroga de servei després d’haver arribat a l’edat de jubilació, resolucions que es revocaran. Igualment absurd és que s’obligue a jubilar-se al personal als 67 anys i ara s’obligue a qui vol perllongar la seua carrera professional voluntàriament a jubilar-se als 65!! Si alguna persona està en eixe cas, Intersindical Valenciana us ofereix els nostres serveis jurídics, ja que entenem que la normativa només permet denegar la pròrroga en casos molt tasats i en cap cas per motius pressupostaris.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.