El Defensor del Poble admet una queixa de la Intersindical Valenciana sobre el dèficit de personal per a la conservació de l’A3

El Sindicat ha denunciat l’incompliment de la plec de condicions per part de l’empresa concessionària

22 / 07 / 2020 | Intersindical

El Defensor del Poble ha admés a tràmit una queixa de la Intersindical Valenciana sobre l’incompliment del plec de la concessió del servei, referent a les places de personal per a la conservació de l’A3, per part de l’empresa UTE ACEINSA MOVILIDAD SA i OCIDE CONSTRUCCIÓN SA.

Intersindical Valenciana va presentar una queixa davant el Defensor del Poble front al Ministeri de Foment, Demarcació de Carreteres del País Valencià, pels continus incompliments del plec de condicions per part de l’empresa concessionària del servei, com ara el referit a la falta de personal.

Per a Intersindical Valenciana, segons el Plec de Prescripcions Tècniques Particulars (d’ara en avant PPTP), hauria d’haver-hi 61 treballadores i treballadors, quan en l’actualitat hi ha només 56, incloent-hi el personal de neteja –a mitja jornada– i d’administració. Per tant ,falten entre quatre i sis persones de contracte. A tot això, cal afegir la situació del personal de baixa per Incapacitat Laboral Transitòria (ILT) que és d’una mitjana de 5 persones, amb la qual cosa hi ha un dèficit de personal d’entre 10 i 11 treballadors i treballadores en el servei de conservació de carreteres.

Intersindical Valenciana també denuncia que des del Ministeri de Foment, més concretament des de la Demarcació de Carreteres del País Valencià, se’ns ha contestat que no és competència nostra denunciar els incompliments de l’empresa del plec de condicions tècniques pel qual se li va atorgar la concessió del servei. Una resposta totalment inacceptable i fora de lloc quan els incompliments del plec de prescripcions tècniques particulars afecta a les condicions laborals de les treballadores i treballadors del servei de conservació de l’A3 que representem.

El Sindicat recorda que l’empresa UTE ACEINSA MOVILIDAD SA i OCIDE CONSTRUCCIÓN SA, amb centre de treball en Autovia A-3 PK 297 El Rebollar (Requena) Centre de Conservació de Carreteres, té la concessió atorgada pel Ministeri de Foment de la conservació de carretera entre els punts quilomètrics 352 (Avda del Cid, València) i 247,5 (Villargordo del Cabriel) de l’Autovia A-3. Carretera Nacional III, des del punt quilomètric 236 (Villargordo del Cabriel) al 275,5 (Requena); des del punt quilomètric 294 (Sieteaguas) al 306 (Bunyol). V-11 des del punt quilomètric 0 (Quart de Poblet) a l’1,6 (Manises). N-220 des del punt quilomètric 0 a l’1,8 (Paterna).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.