Es compleixen 34 anys de la vaga general de 1988

A València s’ha convocat una concentració en defensa dels serveis públics per recordar-la

14 / 12 / 2022 | Intersindical

Hui 14 de desembre es compleixen 34 anys de la vaga general que va paralitzar l’Estat espanyol. Des de diferents organitzacions sindicals i socials, entre elles la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), volen recordar aquella data històrica del moviment obrer i popular en l’Estat espanyol.

La vaga va tindre un seguiment massiu i va aconseguir paralitzar les reformes plantejades pel govern de Felipe González i, a més, va fer possible un augment significatiu de la despesa social. Dos de les reivindicacions plantejades eren pensions mínimes igual al salari mínim, i que no hi haguera retallades en els ingressos de la seguretat social, via bonificació de quotes a la patronal.

Per a recordar eixa data, organitzacions sindicals i socials han convocat diverses concentracions arreu de tot l’estat. A València, la COESPE s’ha concentrat a les 11.30 a la plaça de l’Ajuntament. Una acció en què, a banda de posar en valor la mobilització de 1988, s’ha fet una defensa clara i contundent dels serveis públics: sanitat, pensions, ensenyament i vivenda. També han clamat contra la reforma del delicte de desordres públics. Cal derogar la ‘Llei Mordassa’ no criminalitzar les mobilitzacions dels col·lectius socials.

En definitiva, una jornada per recuperar l’esperit de 1988 i continuar amb la lluita.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.