Euromarxes 2015

Centenars de milers de persones de moviments i organitzacions socials, sindicats i partits polítics recorreran més de 4.000 quilòmetres per exigir una Europa de les persones i no del capital

17 / 09 / 2015 | Intersindical

La Sud-oest és una de les quatre columnes que recorreran Europa durant 17 dies

Amb el lema ‘Per una Europa de les persones, diguem prou! a l’Europa del capital. Construïm una altra Europa ‘, les organitzacions convocants a l’estat espanyol de les EuroMarxas2015 han presentat aquest dimarts en roda de premsa el recorregut i les activitats previstes des de la seva sortida, al paradís fiscal de Gibraltar, fins a la seva arribada a Brussel·les, passant per Luxemburg, un altre dels paradisos fiscals europeus.

En l’acte, l’activista Liliana Pineda ha recordat que “cada vegada més persones, ciutadanes de l’anomenada Unió Europea, perden la feina o veuen qüestionats i minvats els seus drets a un habitatge i a una salut dignes, a una educació pública i igualitària o a unes pensions públiques suficients “. “I tot això -ha assenyalat Pineda- sota l’excusa d’una crisi financera orquestrada pel capitalisme globalitzat per reduir al mínim els drets ciutadans i desposseir els pobles de la seva sobirania democràtica”. Així mateix, i al·ludint al manifest que també avui s’ha fet públic, ha denunciat com “la tan desitjada Europa democràtica, igualitària, social, unida i en pau, que tants i tantes van somiar després de la segona Guerra Mundial s’ha frustrat. “El moment actual per a la ciutadania i els pobles d’Europa és desesperant”, ha dit.

Per la seva banda, l’activista Ernesto Sarabia, ha detallat els aspectes organitzatius i les diferents activitats de la columna Sud-oest, que és una de les quatre columnes que recorreran Europa des de l’1 d’octubre i que culminaran a Brussel·les el proper 17 d’octubre.

EuroColumnes2015
Seran quatre les columnes que recorreran, en gran part a peu, de nord a sud i d’est a oest els territoris de la UE. I totes amb el mateix objectiu: “fer una crida a la ciutadania a la rebel·lió cívica contra la dictadura bancària”.
- Columna Sud-oest: Gibraltar - Brussel·les
- Columna Sud-est: Grècia - Brussel·les
- Columna Nord-est: Països nòrdics - Alemanya - Brussel·les
- Columna Nord-oest: Illes Britàniques - Brussel·les

El 14 d’octubre, totes les columnes, confluiran al paradís fiscal de Luxemburg per entrar juntes el dia 15 a Brussel·les. Allà durant 3 dies desenvoluparem activitats, com un Setge a la cimera europea de caps d’estat de la Unió, Conferències Ciutadanes Europees, culminat el dia 17 amb una gran manifestació conjunta dels pobles d’Europa, demanaran un gir radical en les polítiques de la Unió Europea.

Presentació a Gibraltar

La presentació de la columna Sud-oest serà a Cadis el dia 30 a les 17:00 h. A l’acte assistirà una representació de cada organització. Fins a la data, han confirmat la seva presència a Cadis:

- Campament DIGNITAT - Extremadura Manuel Cañada Porras
- Confederació Intersindical Rafael González
- EQUO Juan Antonio López de Uralde Garmendia
- FC-SM Front Cívic Julio Anguita González
- IU Federal Alberto Garzón Espinosa
- PODEM Pablo Iglesias Turrión
- SAT Sindicat Andalús de Treballadors Diego Cañamero Valle

La ruta començarà l’1 d’octubre al paradís fiscal de Gibraltar, i fins a la seva arribada a Brussel·les el dia 15 d’octubre, l’Sud-oest haurà recorregut més de 4.300 km. Es preveu entrar a peu a diverses ciutats de pas per la península i a Brussel·les unir-se a la resta de les columnes per celebrar actes unitaris i una gran manifestació en defensa d’una Europa democràtica de les persones.
——-
* Organitzacions convocants Columna Sud-oest

15M
15M Solfónica
Acción en RED
Alianza contra la Pobreza
Anticapitalistas
ATTAC
Autoconsulta CIUDADANA
Campamento DIGNIDAD - Extremadura
Campaña NO al TTIP
CGT Confederal
Confederación Intersindical
Coordinadora ONGs Solidarias
Cristianos de Base
Cristianos por el Socialismo
Ecologistas en Acción
EQUO
FC-SM Frente Cívico
FRAVM Federación de Asociaciones de Vecinos - Madrid
Intersindical Alternativa de Catalunya
Intersindical Valenciana
IU Federal
Izquierda – Ezkerra   (IU Nafarroa) y Batzarre
Marchas de la DIGNIDAD 22M
Marea Básica
Mundo sin Guerras y sin Violencia
PCE
Plataforma contra privatización CYII
Plataforma por una Banca Pública
PODEMOS
PROCÉS CONSTITUENT
RAP (agua pública)
Recortes Cero
SAT Sindicato Andaluz de Trabajadores




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.