Els sindicats de la Funció pública, rebutgen les retallades que anuncia l’administració

Els sindicats CSIF, CCOO, FSES, Intersindical i UGT, tots ells organitzacions sindicals presents en la Mesa General de Negociació de la Generalitat Valenciana, reunits avui a València, han abordat les anunciades mesures de retallades en els diferents sectors de la Generalitat Valenciana.

02 / 09 / 2011 | Intersindical

Sent conscients de la situació econòmica per la qual travessa la nostra comunitat, les cinc organitzacions entenen que les retallades anunciades no resolen aquesta situació, pels següents motius:
Primer. L’amortització de centenars de places anunciades suposen reduir la possibilitat de la ciutadania a accedir a l’ocupació pública, i la deterioració de la gestió dels serveis públics.
Segon. La reorganització de l’Administració a través de la supressió indiscriminada de caporalies de servei i d’àrea, abordant la obertura d’expedients de remoció dels llocs de treball, significa degradar els professionals de l’administració, reduir la qualitat del servei i empitjorar l’atenció a la ciutadania, atès que no s’ha abordat la simplificació dels processos administratius, que significaria una major rapidesa en l’obtenció d’ajudes, beques, resolució d’expedients de reconeixement de la situació de dependència, etc.
Tercer. La deterioració de la prestació del servei de la Sanitat i de l’Educació, així com la paràlisi que tenalla els òrgans judicials valencians, als quals es pretén allunyar de la ciutadania, imposant-li una taxa per a l’accés a la Justícia. Sectors tots ells massificats i que pateixen la supressió constant de places.
Quart. L’acomiadament de personal interí, molts d’ells amb més de deu anys d’experiència, sense que siguen tampoc substituïts per nou personal, incrementarà la taxa d’atur comunitària.
Totes les organitzacions sindicals vam reclamar del conseller Vela, president de la Mesa General de Negociació, una reunió conjunta que servisca per a gestar un gran pacte institucional en la línia de l’expressat pel President de la Generalitat en el dia d’ahir. Les mesures de reforma de l’Administració han de servir, no per a destruir les funcions que la Constitució li atorga, sinó, al contrari, per a convertir-se en un instrument àgil i eficaç d’atenció a la ciutadania.
Els sindicats presents en la Mesa General estem permanentment preocupats perquè la qualitat dels serveis docents, sanitaris, de l’Administració de Justícia i la del Consell, siga el més eficaç i eficient que siga possible. Les mesures que el Consell ha de prendre sobre la citada reforma han d’anar encaminades a disminuir la burocràcia, incrementar el nombre de jutjats, dotació adequada per a sanitat i educació i supressió de les despeses sumptuàries i innecessàries. En aqueixa línia seran les propostes que les organitzacions sindicals formalitzarem en la citada mesa general.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.