Repressió policial

Intersindical condemna les detencions per la protesta en la inauguració de l’AVE a Alacant

El sindicat pensa que la indignació ciutadana no es resol amb repressió, sinó amb un canvi de les polítiques socials i econòmiques.

28 / 06 / 2013 | Intersindical

Les detencions practicades per la policia, com a conseqüència de la protesta ciutadana en l’acte d’inauguració de l’AVE a la ciutat d’Alacant, constitueixen una mostra més que la policia segueix instruccions de les delegacions del govern per reprimir qualsevol acte de protesta ciutadana davant els representants de les institucions de l’Estat o de les comunitats autònomes.

Des de fa uns quants anys, observem que les forces de seguretat, més enllà d’evitar situacions potencialment conflictives, es dedica que fer arrestos indiscriminats entre els participants en els actes de protesta. Des de la Primavera Valenciana, on l’actuació policial va ser fortament censurada per la seua duresa, ha optat per contemplar els esdeveniments i, després, de vegades passat molt de temps, procedir a detencions discrecionals que no tenen cap altre objectiu que aporegar les persones que acudeixen pacíficament a les manifestacions per fer pública la seua disconformitat. Una pràctica que recorda el modus operandi de dubtoses democràcies, que  procedeix aleatòriament a detencions massives per escapçar els moviments opositors.

Des d’Intersindical Valenciana condemnem enèrgicament aquesta pràctica. Pensem que el dret de reunió i la llibertat d’expressió d’un poble assetjat per una crisi de la qual no són responsables, no poden veure’s coartats per estratègies que fomenten la por col·lectiva. En aquest context de profunda crisi social, la solució no requereix repressió; sinó la reformulació de les polítiques econòmiques i socials dels diferents governs i per a garantir unes condicions de vida dignes per les persones.
Exigim la llibertat immediata i sense càrrecs pels detinguts a Alacant.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.