Intersindical es reuneix amb el diputat de Podem Pedro Honrubia per abordar el Decret Iceta

En la reunió, juntament amb Aidmur de Múrcia, s’ha tractat la situació del personal interí i la tramitació del Decret Iceta en el Congrés dels Diputats

23 / 09 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana i l’Associació d’Interins Docents de Múrcia (Aidmur) s’han reunit al Congrés dels Diputats amb el portaveu d’Unides Podem en la Comissió de Funció Pública del Congrés, Pedro Honrubia, per abordar la situació en què es troba la tramitació de l’anomenat Decret Iceta sobre la reducció de la temporalitat en el sector públic.

El representant d’Unides Podem ha explicat les esmenes que presentaran al Decret, que es resumeixen en un concurs de mèrits restringit al personal en abús de temporalitat amb tres anys d’antiguitat (i no amb 10 com es va plantejar el 8 de juliol en la votació del Decret Iceta), una indemnització de 33 dies per any (i no de 20 dies com proposa el decret actual) en cas d’acomiadament, el reconeixement explícit que la norma es justifica per la transposició de la directiva europea 1999/70 sobre el treball de duració determinada i que en el sistema de concurs oposició, si hi ha, les proves no siguen eliminatòries.

Intersindical Valenciana li ha traslladat les seues propostes per a resoldre la temporalitat, que coincideixen amb el plantejament d’Unides Podem respecte a l’accés per mèrits del personal en frau de llei a partir dels tres anys i li ha suggerit que aquest sistema d’accés no es convoque una sola vegada, sinó les necessàries fins que es consolide tot el personal en abús de temporalitat. Igualment li ha traslladat que si no es revoquen les limitacions a la taxa de reposició en el conjunt de la funció públic, ens exposem a continuar incrementant la temporalitat en lloc de reduir-la. També li hem traslladat que cal que les ofertes públiques d’ocupació que s’estan convocant es paralitzen fins que es resolga la tramitació del decret o bé que s’adapten a la nova normativa que, esperem, siga més beneficiosa per a la consolidació del personal interí que l’actual decret.

El Sindicat també ha informat que és una de les organitzacions que ha convocat la manifestació a Madrid el pròxim dissabte 25 de setembre, en la qual Honrubia ha confirmat que Unides-Podem participarà.

Intersindical Valenciana valora positivament aquesta reunió i també valora que s’estiga acceptant per part dels partits el concurs de mèrits, recollit en l’article 61.6 de l’EBEP com la forma lògica de solucionar l’abús de la temporalitat. Aquesta és una solució que el sindicat porta anys reclamant i que fins ara era considerada una quimera per l’administració. El temps va donant-nos la raó.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.