Intersindical per un servei de ferrocarril públic i de qualitat

20 / 02 / 2020 | Intersindical

Dins la campanya “Plantem cara”, que es concreta en quatre grans línies de treball per a l’any 2020, Intersindical Valenciana reivindica un ferrocarril públic i de qualitat.

Les protestes pel mal servei del ferrocarril al País Valencià, sobretot a València, han crescut en els últims anys i mesos. Hem detectat nombroses mancances i, per això, denunciem: la falta de personal i de recursos, i la mala gestió realitzada per RENFE als trens de Rodalies al País Valencià en suprimir 7.793 en el 2019, una mitjana de 21 per dia, 4,8% del total. Si el comparem amb anys anteriors, es percep més el deteriorament i la falta de servei a la ciutadania. Per exemple, respecte a l’any 2015, les supressions de trens en el 2019 s’ha multiplicat per 14. Es van suprimir 2000 trens entre 2017 i 2018, en rodalies i regionals, quasi tots per manca de personal, material o manteniment. En els últims anys s’han perdut més de deu milions d’usuaris sols a València, per un mal servei prestat i les interminables i innecessàries obres del Corredor Mediterrani, que és un AVE camuflat i sense cap benefici a les persones usuàries.
Així doncs, demanem més inversions en personal propi, infraestructures i recursos, però també una bona gestió que faça realitat un bon servei i la puntualitat dels trens, que eliminen els retards, les anul·lacions i cancel·lacions. No desitgem que s’externalitzen o subcontracten els treballs, amb dèficit en formació, manteniment i amb més precarietat laboral, que incideix negativament en la prevenció i la seguretat de totes.

Volem aconseguir un ferrocarril públic, de qualitat, social, digne, puntual i adaptat a les necessitats de la ciutadania i de les empreses que ho utilitzen. Totes unides, persones treballadores i usuàries, exigim un ferrocarril públic, fiable i de qualitat, perquè totes ens sentim greument afectades i perjudicades quan un tren es retarda, s’anul·la o cancel·la, quan per culpa de la falta de personal, serveis, recursos i mala gestió s’arriba tard al treball, a la universitat, a cites mèdiques o a altres compromisos, quan utilitzem el nostre temps queixant-nos i reclamant.

Actualment, la situació del ferrocarril al País Valencià és insostenible i demanem:
- La Priorització de les inversions més necessàries i urgents.
- La reestructuració dels horaris i les freqüències dels trens de rodalies, que permeta un servei puntual i amb garanties de circulació, sense cancel·lacions d’última hora.
- La contractació del personal necessari i format per a garantir un servei públic de qualitat i amb les garanties de seguretat.
- La rehabilitació i adequació de les estacions, donant prioritat als serveis més essencials com sales d’espera, il·luminació adequada a les andanes, serveis, informació personal i amb pantalles, eliminació de les barreres arquitectòniques per a persones amb diversitat funcional, bicicletes…
- El mobiliari i material ferroviari en condicions i segur, de qualitat, sostenibles i energèticament eficients, dins dels estàndards adequats d’insonorització i accessibilitat, sense deficiències.
- El personal necessari a les estacions, amb l’atenció necessària en màquines expenedores, serveis… Sobretot en els períodes de màxima afluència per evitar cues i situacions perilloses.
- L’adaptació de les línies actuals de Rodalies per tindre en compte les necessitats de la població, prolongar línies emprant reestructuracions que faciliten la possibilitat de comunicar les poblacions amb les capitals administratives, els centres de treball i els centres acadèmics.
- L’electrificació de totes les línies, que encara no ho estan, així com la duplicació de les vies en els trams que siguen necessàries.
- La reestructuració de les línies de mercaderies per tren, donant prioritat al transport de proximitat, no sols transfronterers, emprant i creant nusos logístics per complementar i possibilitar l’arribada de les mercaderies a les ciutats i el repartiment per mitjans respectuosos amb el medi ambient.
- La integració d’un mapa de la xarxa de transports públics de la ciutat per poder complementar-se entre elles, potenciant els intercanviadors modals, també amb la bicicleta, perquè possibilite la mobilitat prescindint del vehicle privat, així com una necessària integració tarifària en consorci que agilitze els desplaçaments amb un sol títol de transport.
- L’aposta per un transport públic de qualitat es tradueix en un impacte positiu de la qualitat de l’aire que respirem i de la salut de la ciutadania. Fer una ciutat més sostenible i més amable per a les persones, passa per un sistema eficient que convide a deixar el cotxe en casa per anar al treball, a la universitat o a qualsevol lloc.
- La demanda de responsabilitats per la mala gestió i el mal funcionament de les línies de Rodalies, i Mitjanes distàncies, de València.
- La realització d’obres i manteniment d’infraestructures realitzades per empreses i personal propi amb formació adequada, sense precarietat laboral.
Per tot això, des d’Intersindical Valenciana plantem cara i reclamem un servei de ferrocarril públic, segur, social, assequible, accessible, adaptat, sostenible, fiable, sense incidències, i de qualitat, amb més inversions en recursos humans, formació, seguretat, manteniment, infraestructures que milloren el transport de les persones i les mercaderies.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.