Drets de les dones
Drets democràtics

Intersindical rebutja la reforma de la llei de l’IVE.

imatge: Plataforma pel Dret Avortament de Terrassa
imatge: Plataforma pel Dret Avortament de Terrassa
17 / 07 / 2015 | Intersindical

Ahir va ser aprovada pel Ple del Congrés la reforma parcial de la regulació de l’avortament que imposarà el consentiment patern a les xiques de 16 i 17 anys, amb un total de 184 vots a favor, els de el Grup Popular, els cinc diputats presents de Unió i el de Foro Asturias.

De nou, els Govern demostra la seua desconfiança total cap a les dones, a les que continúa considerant menors d’edat per a decidir sobre el seu cos en alguns casos. Perquè poden fer-se operacions d’estètica, per exemple, sense permís, però sí han de demanar-lo per avortar. Tenen edat per a ser mares però no si decideixen no ser-lo. Una norma absurda que només respon a la missoginia.
Recordem que la llei actual, article 13 del Títol II, estableix l’obligatorietat d’informar els progenitors, i només en casos de “conflicte greu, manifestat en el perill cert de violència intrafamiliar, amenaces, coaccions, maltractaments, o es produisca una situació de desarrelament o desemparament” que estiguen prou fundats, es pot prescindir d’aquesta informació.
Intersindical s’ha pronunciat sempre en contra d’aquest retall dels drets i llibertats de les dones.
El dret a l’avortament forma part dels drets reproductius de les dones, sent el fonament de molts altres drets que determinen la seva llibertat. De la mateixa manera que el dret al vot va ser la base material per a la nostra llibertat, la potestat per controlar la nostra maternitat ens proporciona l’impuls per a ser propietàries de les nostres vides.
Una societat que penalitza l’avortament és la que considera delicte a aquest i delinqüents als que opten per ell. Una societat que despenalitza l’avortament és la que considera que la maternitat mereix ser protegida mitjançant un sistema sanitari públic, gratuït i segur, que garantisca que s’exerceix en condicions desitjables i desitjades, i considera les dones com a responsables i propietàries de les seves vides i els seus cossos.
Hui continuem reividindicant i lluitant per la despenalització de l’avortament a l’Estat espanyol i exigint:
La protecció de la salut de les dones mitjançant la garantia de l’accés a un avortament segur, gratuït i lliure a la xarxa sanitària pública per a totes les dones.
El respecte d’autonomia d’elecció per a les joves que opten per interrompre el seu embaràs. De cap manera es pot obligar una dona a ser mare contra la seva voluntat.
L’augment de la inversió en prevenció d’embarassos no desitjats mitjançant una educació afectiva i sexual a les aules des d’etapes primerenques, i l’accés gratuït a mitjans anticonceptius per a totes les dones.
La inclusió en els currículums escolars de continguts específics que promoguen la igualtat de drets entre homes i dones i l’eliminació immediata de concerts educatius a les escoles que distingisquen nenes i nens amb models educatius diferenciats, potenciant un tracte educatiu i sociològic diferent per raó de sexe.
El respecte als drets sexuals i reproductius de totes les persones independentment de la seva orientació sexual i el seu model de família.
El nostre rebuig davant qualsevol llei o mecanisme legal que s’arrogue la tutela i el control sobre els cossos de les dones i la seva maternitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.