Intersindical Salut denúncia el col·lapse del Departament de Manises

El Sindicat exigeix mesures contundents per a solucionar totes les incidències

03 / 07 / 2024 | Intersindical

Des que el Departament de Manises s’ha revertit a la xarxa pública sanitària regna el caos. El personal pateix les contínues improvisacions per part de la Conselleria. Aspectes com l’organització del treball, les contractacions o el pagament de les nòmines deixen molt a desitjar. Els torns no compleixen amb la legislació vigent. Els treballadors i treballadores van desbordats. No es respecta el seu temps de descans. A molts d’ells i d’ells se’ls deuen entre 80 i 100 hores. També se’ls obliga a gaudir les vacances, en contra de la seua voluntat, quan la direcció ho considera oportú. Hi ha personal nouvingut que no té a un veterà per a sentir-se secundat i conéixer les rutines del centre sanitari.

D’altra banda, les ràtios del personal de diferents categories no es respecten. Per exemple, hi ha dues infermeres i 1 TCAE per a 34 pacients. Quan es reforça el servei? Només quan es doblen habitacions, per la qual cosa ens quedem igual. On queda la qualitat assistencial? Com es protegeix la salut dels professionals?

Retard en el pagament de nòmines
Actualment existeix un gran nombre de professionals que no estan al dia del cobrament de les seues nòmines. D’igual manera les nits i els festius no s’abonen dins del termini i en la forma corresponent. La Conselleria utilitza al personal estatutari nou per a cobrir les vacances del personal laboral. D’aquesta manera s’estalvien les substitucions d’estiu.

Intersindical Salut ha sol·licitat en nombroses ocasions ocasions reunir-se amb la gerència del Departament, però hui dia encara no ha obtingut cap resposta. Aquesta és la Conselleria de Sanitat que dirigeix el senyor Marcià Gómez. Una sanitat cada vegada més precària, amb menys drets professionals, amb retallades en contractacions que, sens dubte, repercuteixen en la població que és la principal afectada d’aquesta desorganització absoluta.

Des d’Intersindical Salut exigim mesures urgents per a solucionar totes aquestes incidències que afecten tant els professionals com la ciutadania.

Amb la salut no es juga!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.