Intersindical Salut denuncia irregularitats en el curs requerit per a poder treballar en el SAMU

L’admissió, a través del web, es va posar en marxa una hora més tard i en només un minut es van cobrir totes les places / 1.875 professionals de la salut optaven a 75 places

10 / 06 / 2024 | Intersindical

El passat 22 de maig el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, va declarar davant els mitjans de comunicació la demora en la implantació del CICU a Castelló i Alacant a causa de la manca de personal especialitzat en aquests territoris i insistia que s’està duent a terme la formació per a aquests professionals.

Intersindical Salut denuncia les anomalies que s’han produït en el procés d’inscripció als cursos de formació necessaris així com les poques places que s’han ofertat, 25 per província per a metgesses, metges, infermers i infermeres. Una quantitat molt reduïda a causa de la gran demanda per part d’aquest personal sanitari, ja que s’han produït al voltant de 1.845 inscripcions, gairebé 25 vegades més que les places ofertes. Queda palesa la insuficiència de l’oferta.

El procés d’inscripció s’hauria d’haver obert a les 8:00h del 21 de maig, per a tancar-se el dia 27 del mateix mes a les 23:59h. En canvi, segons l’EVES (Escola Valenciana d’Estudis per a la Salut), a causa d’un “oblit” no es va activar fins a les 9:00 del dia 21, incomplint-se les bases de la convocatòria i davant la desesperació dels futurs aspirants que intentaven repetidament poder accedir a aquesta inscripció sense que això els fos possible. L’admissió al curs era per ordre dinscripció.

Aquesta anomalia ha generat un ambient de crispació i poca transparència davant del procés d’admissió. A això, cal afegir que aquesta setmana s’ha publicat el llistat provisional d’admesos, primerament només apareixien amb el seu nom i cognoms, però a causa de l’elevat nombre d’al·legacions rebudes (aquest sindicat n’ha presentat moltes), l’EVES (Escola Valenciana De Estudis de la Salut) es va veure forçada a publicar l’horari d’inscripció detallant hora i minut d’inscripció, obviant els segons .

La publicació dels llistats han creat malestar entre els professionals, ja que només han estat admeses les persones que van poder fer la inscripció en un minut i una hora més tard segons la normativa de les bases d’aquest procés, quedant fora d’aquest curs els sanitaris inscrits a les 9:02h.

Des d’Intersindical Salut se sol·licita a la Conselleria de Sanitat que es repetisca el procés ja que des del primer moment s’ha incomplit les bases, així com que s’augmente el nombre de places a causa de la gran demanda que hi ha. Amb aquesta darrera mesura aconseguiríem un gran nombre de treballadors sanitaris formats en urgències el que comportaria i facilitaria el retorn del servei CICU a Castelló i Alacant.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.