Intersindical Salut denuncia la falta de professionals i el mal funcionament del laboratori de l’Hospital de Dénia

El servei està gestionat per l’empresa Analiza Sociedad de Diagnóstico SL

11 / 06 / 2024 | Intersindical

Intersindical Salut va mantindre una reunió amb la direcció d’Analiza SL el passat 21 de maig per tractar entre altres punts, les condicions laborals dels professionals, la contractació i substitució de Tècnics Superiors i Facultatius, la posada en marxa de la nova tecnologia a maquinària.

Actualment en aquest servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital de Dénia segueixen faltant dos Patòlegs ja que només existeix la presència d’un i quan acaba la seua jornada de treball, els Tècnics Superiors han de realitzar funcions que no els corresponen sense la present supervisió d’un facultatiu, i les realitzen a distància amb un Patòleg des de Madrid, mitjançant imatges i trucades telefòniques, això és inadmissible tant per als professionals que estan sotmesos a un estrès innecessari com per al resultat diagnòstic d’aquestes proves. És de vital importància que es contracten dos Facultatius Especialistes per donar cobertura a totes aquestes incidències.

El mateix passa amb Microbiologia, quan el professional no és present ho supleixen amb Analistes, quan els Analistes no hi són presents, ho supleixen amb Biòlegs, quan evidentment cada professional té una qualificació diferent. Aquest “embolic de professionals” es tradueix en un augment de llistes d’espera ja que hi ha proves pendents de resultats per no tindre la contractació pertinent al lloc de treball.

Fa tres setmanes van arribar les noves màquines al laboratori d’Anàlisis Clíniques, però estan aturades per un problema informàtic, endarrerint així la formació dels tècnics superiors.

Recordem que aquests professionals estan patint des de fa anys les diferents subrogacions i el detriment en les condicions laborals i econòmiques que això suposa, des de reducció en plantilles, carrera/desenvolupament professional que no les abonen, la no puntuació en borsa de sanitat.

Cap on mira Conselleria? Per què permet tota aquesta situació tan discriminatòria? què passarà amb aquests professionals quan acabe el termini del contracte d’emergència que els manté subrogats a Analiza SL?

Des d’Intersindical Salut demanem que la Conselleria i Analiza SL donen solució urgent a tota aquesta catàstrofe tant als professionals com als usuaris, que són els grans damnificats.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.