Intersindical Salut qualifica de caòtic el pla de la Conselleria de Sanitat per a aquest estiu

Els responsables del Sindicat exigeixen una planificació més eficient.

Centre de Salut el Far  (foto - Ajuntament de Cullera)
Centre de Salut el Far (foto - Ajuntament de Cullera)
13 / 06 / 2024 | Intersindical

Intersindical Salut exigeix ​​que es duga a terme la contractació i el reforç del personal necessari per poder afrontar amb garanties la temporada estival. El Sindicat considera que les mesures que ha aprovat la Conselleria de Sanitat per a aquest estiu són absolutament insuficients i improvisades. Intersindical Salut alerta, a més a més, que el pla de Marciano Gómez provocarà el tancament temporal d’unitats.

El pla, tot i que compta amb un pressupost de 7 milions d’euros més que l’any anterior, obligarà a tancar 625 llits especialitzats més que el 2023, consultoris auxiliars de platja com Mareny barraquetes, Far de Cullera, Muchavista i Santa Pola. Una situació incomprensible ja que, com tothom sap, les zones costaneres multipliquen exponencialment la població en el període estival.

El Sindicat apunta que no cobrir el total de les vacants per període de vacances o baixes per malaltia comporta un augment de la sobrecàrrega laboral per als professionals que treballen els mesos d’estiu. Una situació que, lògicament, també repercuteix negativament en l’atenció a les persones.

Una vegada més no hi ha hagut negociació amb els sindicats

L’anunci del pla es va produir a la Mesa Sectorial de l’11 de juny passat. Els responsables de la Conselleria van presentar un document tancat, sense la possibilitat que els sindicats, representants legals dels professionals, pogueren aportar cap proposta. El pla inclou les qüestions següents:

-S’amplia el període de vacances voluntari del 15 de juny al 30 de novembre ambdós inclosos.

-Els centres d’Atenció primària obriran de 8 a 15h, donant pas després als punts d’atenció continuada i sanitària com és costum.

-Els professionals es desplaçaran dins de l’ASI per garantir l’assistència programada o per cobrir guàrdies, s’abonaran dietes i quilòmetres.

-Per a les places de difícil cobertura s’aplicarà el Decret llei 2/2024.

-Es garantirà l’atenció en serveis d’urgències a tots els hospitals.

-Els residents que acabaran al setembre podran donar assistència de forma tutoritzada.

-S’aplicaran mòduls de reforços voluntàriament.

-Mobilització del personal en zones bàsiques de salut confrontants davant d’extrema necessitat.

Intersindical Salut reitera la seua oposició frontal a aquest pla. Una planificació insuficient i ineficaç que neix com a conseqüència de la manca de previsió, organització i una anàlisi errònia del moment que viu la Sanitat Valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.