Intersindical Salut rebutja la proposta de Conselleria per a la provisió de places bàsiques amb característiques específiques per a A1 i A2

El Sindicat considera que contravenen els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat i que lesionen la transparència

19 / 04 / 2024 | Intersindical

Des de la Conselleria de Sanitat s’estan impulsant procediments de provisió de places bàsiques amb característiques específiques dels subgrups A1 i A2 que contravenen els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat i que lesionen, de la mateixa manera, la transparència i seguretat jurídica exigible a tota Administració Pública.

En aquest sentit, Intersindical Salut manifesta que:

· Qualsevol determinació de places bàsiques amb característiques específiques ha d’estar sustentada en una especificitat clarament definida, amb concreció en crèdits d’hores, i amb una titulació específica acreditativa totalment definida d’avantmà.

·Ha d’haver-hi una total transparència per part de la Conselleria de Sanitat en les característiques específiques de les places oferides per a evitar la vulneració dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat.

·En cas d’igualtat de mèrits s’ha de donar prioritat d’elecció a aquestes places específiques a aquell personal estatutari que ja estiga ocupant plaça.

·La Conselleria de Sanitat ha de garantir la formació específica precisa perquè totes i tots puguen accedir en condicions d’igualtat a les places bàsiques amb característiques específiques que es proveïsquen.

Intersindical Salut considera inadmissible que s’intente solucionar la problemàtica de la interinitat en la salut valenciana a costa de vulnerar la igualtat d’oportunitats i la transparència en la provisió de tota mena de places.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.