Drets laborals

Intersindical sol·licita entrevista a Miquel Iceta

El Sindicat insisteix en la recerca de solucions per al personal interí i temporal de les Administracions Públiques

24 / 03 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana, al costat d’organitzacions sindicals com CATAC-CTS, COBAS, Confederació Intersindical, CUT, IAC CATAC, ISTA, SAS, Solidaritat Obrera i USTEC-STEs, s’ha demanat una reunió amb el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, el passat 18 de març per iniciar el diàleg social que permeta la recerca de solucions per al personal temporal i interí de les diferents Administracions Públiques.

Per al Sindicat les últimes notícies relatives al tema, que fan referència a la necessitat de complir les condicions exigides des de la Unió Europea, les diferents iniciatives parlamentàries presentades i l’anunci, en la presa de possessió del nou Director General de Funció Pública del Ministeri, en el sentit d’iniciar una reforma legislativa que permeta resoldre la qüestió ens han portat a sol·licitar una reunió amb el ministre Iceta.

A més, tant a Intersindical Valenciana com a la resta dels sindicats que han demanat la reunió, els consta també la preocupació existent en algunes comunitats autònomes i corporacions locals al voltant de la recerca d’una solució per a aquest personal contractat en frau de llei. En funció de la sentència de l’TJUE, de 19 de març de 2020, i la jurisprudència relativa a l’incompliment del que estableix la Directiva 1999/70 / CE del Consejo, de 28 de juny de 1999, entenem que s’han de posar en marxa les accions normatives i canvis legislatius necessaris que permetan una veritable consolidació i regularització administrativa de gairebé un milió de persones eventuals i interines en frau de llei en les diferents administracions públiques.

L’índex de temporalitat en les administracions públiques és un greu problema que requereix una intervenció urgent. Les administracions públiques han utilitzat la fórmula de contractar personal interí, no per resoldre qüestions temporals, puntuals i urgents, com permet la normativa, sinó per a cobrir llocs i vacants permanents i estructurals. La Directiva europea 1999/70 / CE, en les seves clàusules 4 i 5 estableix que, quan es produeix una situació d’abús, la conseqüència és que s’ha d’aplicar mecanismes de sanció. La Directiva, d’obligat compliment pels estats membres, no ha estat transposada íntegrament a l’ordenament normatiu intern, ja que es va traslladar a l’Estatut dels Treballadors en el seu article 15.5, però no a el sector públic. La sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), de 19 de març de 2020, sobre la base de la Directiva UE 1999/70, va dictaminar que hi ha abús de temporalitat en la contractació de personal eventual i interí de totes les administracions Públiques.

D’altra banda, els processos d’estabilització resultants dels dos Acords “per a la millora de l’Ocupació Pública” de 2017 i 2018 (subscrits per CCOO, UGT i CISF amb el govern de l’PP) no són sanció a l’abús de la contractació temporal. És més, s’han consolidat els llocs de treball, no així a les persones que els ocupen. Per tot això, entenem que cal que les iniciatives normatives o legals s’adopten amb caràcter d’urgència, de manera que s’eviten els efectes negatius que per a aquests col·lectius tenen les ofertes extraordinàries d’estabilització de l’ocupació convocades arran dels Acords de 2017 i 2018. Perquè, com ha deixat evidenciat el TJUE, ni suposen una sanció per a les administracions incomplidores de les normes europees ni, molt menys, constitueixen un mecanisme de rescabalament per al personal objecte de l’abús de la temporalitat. Entenem que la solució ha de recaure en l’àmbit polític, duent a terme de forma urgent les modificacions normatives i legislatives necessàries.

Per això, s’ha demanat la reunió amb Miquel Iceta, actual Ministre de Funció Pública per tal de conèixer les intencions de govern al respecte i, a més, traslladar-los també la nostra posició per donar una solució a la situació que afecta el personal temporal de les Administracions Públiques.



Comentaris
Maria Luisa Poveda
25 / 03 / 2021 - 9:11

Recordar también al señor Iceta que si la solución va a tardar más de tres años como él dijo, eso significa que, a aquellos interinos de educación o de cualquier otro sector que llevamos ya 32 años trabajando y estamos a 3 años de nuestra jubilación; si continúan adelante las ofertas masivas de empleo de libre acceso, nos van a empeorar muy considerablemente las condiciones de trabajo y ya estamos muy cansados de soportarlas durante tantos años. Tenemos ya una edad en la que cualquier trabajador ha mejorado sus condiciones de trabajo con los años y nosotros, no sólo no sabemos lo que es eso, sino que seguimos con el mismo ritmo de trabajo, de exigencias de formación, de nuevas titulaciones y nuevos requerimientos que los jóvenes para poder mantenernos en bolsa y; además, planea sobre nuestras cabezas el considerable empeoramiento de nuestras condiciones de trabajo y de cercanía al centro tras unas OPES masivas.

Creemos que, tras 32 años desempeñando el trabajo sin problemas, aparte del hecho de que todos los interinos tenemos alguna oposición pasada aprobada pero sin plaza porque no había para todos, ya es más que suficiente. Por tanto, no ha lugar al recurso al mérito, capacidad e igualdad que tantas veces se pone como excusa para no regularizar rápidamente al personal interino.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.