Drets

Intersindical Valenciana aposta per la convocatòria d’una manifestació unitària el proper 9 d’octubre

03 / 09 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana aposta per una mobilització de la societat valenciana per reivindicar els drets socials, nacionals i lingüístics de les valencianes i valencians. Per al Sindicat cal avançar en l’autogovern, aconseguir un finançament valencià, augmentar les inversions, acabar amb la precarietat i les desigualtats, potenciar els serveis públics i assolir la plena igualtat lingüística.

El Sindicat considera que cal una mobilitació davant l’actual situació que travessa el País Valencià. Hi ha molts aspectes que ho justifiquen com: l’infrafinançament i la manca d’inversions que generen molts problemes a les valencianes i valencians i que dificulten l’aplicació de polítiques socials favorables als interessos de la majoria de la població o els recents casos de discriminació lingüística que són una prova evident dels atacs al valencià per part d’una minoria molt activa contra els nostres drets lingüístics, als quals cal respondre amb mesures contundents per part de les diferents administracions públiques, entre les quals està la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística i l’augment de les partides destinades a la promoció del valencià. En aquest context, des de la Intersindical Valenciana, es considera que el proper 9 d’octubre n’és una bona ocasió per posar de manifest totes les revindicacions que tenim com a poble amb la convocatòria d’una manifestació unitària, plural i revindicativa a la ciutat de València.

El Sindicat reivindica una agenda social, en clau valenciana, que arreplegue reivindicacions com ara: revertir totalment les retallades aplicades durant la crisi, derogar les reformes laborals i de les pensions, apostar per un treball digne, estable i saludable, millorar els salaris, acabar amb la precarietat, la bretxa salarial i les discriminacions en el món laboral i en el conjunt de la societat, potenciar els serveis públics – educació, sanitat, serveis socials, transport…-, implementar una política d’habitatge que garantesca una vivenda digna per a totes i tots, declarar l’emergència climàtica, desenvolupar el Pacte Valencià contra la violència de gènere, derogar la llei mordassa, potenciar l’ús del valencià, promulgar una Llei d’Igualtat Lingüística, aprofundir en l’autogovern i assolir més recursos i més competències amb un millor finançament valencià, entre moltes altres mesures, de forma que contribuïsquen a acabar amb les desigualtats socials i territorials.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.