Intersindical Valenciana convoca una concentració en contra de l’abús de temporalitat en el personal de l’Administració

El Sindicat exigeix també mesures que garantisquen l’estabilitat, la consolidació i la fixesa del personal interí

01 / 12 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha convocat una concentració el dia 9 de desembre, a les 18 hores, davant la Delegació del Govern, a la plaça del Temple de València, per exigir al Govern mesures de garantisquen l’estabilitat, consolidació i fixesa del personal en abús de temporalitat a les diferents administracions públiques: central, autonòmica i local.

Des d’Intersindical Valenciana pensem que després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de 19 de març de 2020, s’ha evidenciat que les administracions públiques vulneren de forma permanent les directrius de la Directiva europea 1999/70/CE, abusant de la utilització de nomenaments temporals, en les seues diferents variants, per cobrir necessitats permanents i estructurals que havien de ser proveïdes per personal funcionari de carrera, estatutari fix o personal laboral fix. Una evidència que està forçant que a nivell judicial i legislatiu estiga obrint-se una oportunitat per cercar una solució a l’abús de la temporalitat i, especialment, per a les persones que estan o han patit aquest abús.

No obstant això, hem de ser conscients de la tradició de la qual venim i, aquesta, mai ha estat predisposada a reconéixer aquest abús, tant als jutjats i tribunals com a les mateixes administracions incomplidores. Raó per la qual no hem de pecar d’optimisme pensant que tot està resolt. Més bé al contrari, a l’àmbit jurisdiccional no sembla que el Tribunal Suprem estiga disposat a prescindir d’un procés selectiu com a condició per accedir a la fixesa. I d’altra banda, a l’àmbit legislatiu, les diverses propostes d’iniciativa legislativa no acaben de concretar quina seria la fórmula definitiva, ni que aquesta siga la més adient per als interessos de les persones en abús de temporalitat.

És per això que als propers mesos, el personal interí, laboral, funcionari o estatutari ens juguem molt: el nostre futur laboral a les administracions públiques. Tant si la reforma legislativa no opta per la consolidació efectiva del personal en abús, com si aquesta es demora i continuen executant-se les ofertes extraordinàries d’estabilització acordades per CCOO, CSI-F i UGT amb el Partit Popular, amb el risc que això comporta per al personal interí. Dues qüestions que ens porten a la conclusió que reforçar públicament les nostres reivindicacions, mitjançant la mobilització, és una prioritat dels propers mesos.

A la vista d’aquests arguments, Intersindical Valenciana dóna un pas en aquesta línia convocant aquesta concentració. Però, quede clar que no és un problema sols d’Intersindical, ni tampoc és una qüestió puntual. Per tant, convidem a totes les persones, associacions i organitzacions sindicals a unir esforços en una mobilització unitària de llarg recorregut, sense deixar que diferències de matisos o protagonismes absurds ens dividisquen. Tenim molt a perdre o molt a guanyar, depén de nosaltres.



Comentaris
Amalia Sanchez Campos
02 / 12 / 2020 - 14:09

No puedo estar más de acuerdo con la propuesta. De luchar contra la situación de fraude Ley que padecemos los interinos. Desde 1994 estoy trabajando para la Conselleria de Educación como profesora de secundaria y de EOI. En 1994 aprobé la Oposición con una nota de 8.
He cumplido los dos requisitos:  1. Haber aprobado la Oposición
2. Haber demostrado mi valía como profesional y prestado servicios a la sociedad durante todos estos 26 años.
Deseo TODO éxito en la consecución de Justicia.
Firmado: Amalia Sánchez Campos.


Jose Luis
05 / 12 / 2020 - 14:36

Desde el Colectivo del Servicio de Bomber@s Forestales en Fraude de Ley -tras un largo periodo de lucha y conflicto con la administración autonómica- nos vemos obligados a reivindicar e iniciar medidas por la falta de materialización de los acuerdos pactados, de manera que la sociedad valenciana entienda la situación de nuestro personal y el maltrato que recibe por parte de la Generalitat.
Los motivos que nos llevan a realizar nuestras acciones son:
• La situación de precariedad laboral que sufre gran parte del colectivo, tanto del Servicio de Bomber@s Forestales como el propio personal de la SGISE. En consecuencia, el futuro de más de 300 personas pende de un hilo, puesto que se nos mantiene en una situación de FRAUDE DE LEY con contratos temporales -algunos con una duración superior a los 10 años- cuando ya hemos cumplido los requisitos para estabilizar las plazas en cuestión.
• La posición distante de la Administración, que nos obliga a acudir a vías judiciales para solventar esta situación y, aun cuando los jueces fallan a nuestro favor, se niega a aceptar la resolución y recurre dichas sentencias. De esta forma, se dilata una situación incómoda para el trabajador y, además, se satura -aún más si cabe- el sistema judicial.
• La negativa a cumplir con nuestro Convenio colectivo, así como con el Estatuto de los Trabajadores en materia de estabilidad laboral y la eliminación de cualquier acuerdo de estabilidad laboral efectiva en el futuro I Convenio Colectivo del Servicio de Bomberos Forestales.
• La negativa de la Generalitat a consumar los acuerdos firmados con el SBF con anterioridad a la creación de la SGISE. Dichos acuerdos fueron la base para aceptar la negociación entre los trabajadores y la Administración Valenciana para la creación de la SGISE.
Por todo lo anteriormente expuesto, solicitamos a la Generalitat Valenciana -y en concreto a la Conselleria de Justicia (de la que dependemos directamente)- que tome cartas en el asunto y busque una solución satisfactoria para todas las partes a la mayor brevedad posible. No podemos permitir seguir manteniendo una situación de tal incertidumbre y precariedad para una gran parte del colectivo.
Esta plataforma, por tanto, mantendrá su defensa de todos los trabajadores y luchará por la estabilidad laboral que tanto esfuerzo ha costado conseguir.
Colectivo del Servicio de Bomber@s Forestales en Fraude de Ley. https://hospederia.net


Toni
05 / 12 / 2020 - 14:43

Normal! El trabajador no puede seguir pagando los pufos de la propia administración.


JUAN JOSE COLL
09 / 12 / 2020 - 15:51

COMPAÑEROS/AS SEGUIR LUCHANDO POR NUESTROS DERECHOS YO EN MI CASO HE DADO 18 AÑOS A LA ADMINISTRACIÓN DE CULTURA COMO INTERINO ,APROBÉ UNA OPOSICIÓN PERO NO ENTRE EN LAS PLAZAS OFERTADAS Y ME QUEDE COMO INTERINO, CON GRADO 3 DE LA CARRERA PROFESIONAL , CON CURSOS DEL IVAP GVA TITULO DE VALENCIANO, .. HABIENDO DEMOSTRADO CON CRECES MI VALÍA .ETC ...ETC..
AHORA VOY A CUMPLIR 61 AÑOS SEGURAMENTE AHORA ME CESAN ,  SIN INDEMNIZACIÓN , SIN FUTURO, SIN QUE LA ADMINISTRACIÓN HUBIESE TOMADO MEDIDAS PARA NO LLEGAR A ESTAS SITUACIONES ,COMO HA TANTOS COMPAÑEROS/AS.
CREO QUE TENEMOS DERECHO A UN RECONOCIMIENTO COMO PERSONAS Y TRABAJADORES….Y AL MENOS UNA PENSIÓN DIGNA.

SALUDOS COMPAÑEROS/AS..



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.