Intersindical Valenciana convoca vaga del personal públic temporal i interí 30N

El VIé Congrés de la Intersindical Valenciana va aprovar per unanimitat una resolució en favor de la consolidació d’aquest personal en abús de temporalitat, la majoria del qual són dones

30 / 11 / 2021 | Intersindical

Diferents sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea reconeixen la situació en abús de temporalitat d’aquest personal. Aquestes sentències, juntament amb la mobilització sindical, impulsada al País Valencià per Intersindical Valenciana, i la pressió del col·lectiu han aconseguit que la problemàtica de la temporalitat se situe en el debat parlamentari.
La modificació de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, acordada per l’exministre de funció pública, Miquel Iceta, i els sindicats CCOO, UGT i CSIF, que va donar lloc al Real Decreto-ley 14/2021, de 6 de julio, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público, està sent esmenada actualment pel Congrés dels Diputats.

Les esmenes presentades fins al moment pels partits polítics milloren la redacció inicial pactada per CCOO, UGT i CSIF i Iceta, amb la qual cosa han quedat en evidència no només davant del personal temporal i interí sinó també davant dels partits representats en el Congrés dels Diputats.

Ara bé, tot i que les esmenes transaccionades per PSOE, Podem, ERC i PNV representen un avanç al Reial Decret Llei 14/2021 perquè per primera vegada es parla d’un concurs de mèrits, aquest no és restringit i les places que s’estan reservant per a aquest procediment consolidaran, en tots cas, un part minoritària del col·lectiu afectat.

Cal tindre en compte, a més, que el 75% del personal públic temporal i interí són dones, fet que posa de relleu que l’actual sistema de concurs oposició ha sigut un obstacle per a la seua consolidació i cal, per tant, mesures garantistes per a tot el col·lectiu.

És per això que Intersindical Valenciana ha tornat a convocar una segona vaga, juntament amb la Coordinadora Valenciana de Personal Temporal i Interí, CGT, CNT i COS per al proper dimarts 30 de novembre. El VI Congrés d’Intersindical Valenciana, anima a tot el personal temporal i interí de totes les administracions públiques a secundar massivament la vaga. La solució que proposa Intersindical Valenciana és l’aplicació de l’article 61.6 de l’EBEP, és a dir, la realització de processos selectius de consolidació d’aquest personal basat en un concurs de mèrits a tot el personal interí i temporal amb 3 o més anys de serveis, consecutius o no, i que es garantisquen les places suficients per a consolidar tot aquest col·lectiu.

És per això que el VI Congrés d’Intersindical Valenciana, celebrat a Alboraia, entre el 19 i el 21 de novembre de 2021, insta als partits representats en el Congrés dels Diputats a adoptar aquesta solució per al personal temporal i interí de les administracions públiques en la tramitació del projecte de llei sobre la temporalitat, conegut com Decret Iceta.

Igualment, a les administracions públiques del País Valencià, el VI Congrés d’Intersindical Valenciana exigeix la paralització de les ofertes públiques d’ocupació fins que es tramite la nova llei, com han fet ja algunes administracions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.