Intersindical Valenciana critica l’aprovació de la de Llei de Participació Institucional

El Sindicat exigirà al nou govern la seua derogació

Sindicats
Sindicats "majoritaris", patronal, govern valencià i partits polítics favorables a la Llei
25 / 03 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana critica l’aprovació per les Corts Valencianes del Projecte de Llei de Participació i Col·laboració Institucional de les organitzacions sindicals i empresarials representatives a la Comunitat Valenciana presentat per la Generalitat Valenciana. El sindicat valora la necessitat de la participació institucional del sindicats en tots els àmbits per “fomentar el diàleg com a factor ineludible de la cohesió social i el progrés económic”. En eixe sentit estem convençudes i convençuts que cap impulsar-lo de manera conseqüent, coherent i transparent garantint la igualtat i tenint en compte la representativitat de les organitzacions sindicals, que no “agents socials”, i respectant aquesta en els diversos àmbits de representació. Una representativitat que no ha de ser excloent ni ha de potenciar el “bisindicalisme” sinó tindre en compte els resultats de les eleccions sindicals com factor que determine la representativitat.

Per això, entre d’altres motius, considerem que cal una veritable Llei de Participació Institucional, no només de la “participació” de sindicats i de l’empresariat. Una llei que vaja més enllà dels objectius reals que té aquesta Llei aprovada per Les Corts Valencianes que no té res a veure amb eixa participació real que demanda la societat en ser un projecte que té com objectiu el finançament sindical i empresarial. És a dir, “salvar” les finances de dues organitzacions sindicals i de la patronal que estan força precàries segons es coneix públicament.

Des de la Intersindical Valenciana considerem que cal un finançament públic i transparent de les organitzacions sindicals. Un finançament al qual tinguen concurrència totes, sí totes, les organitzacions sindicals independentment de la seua representació. Per això, des del nostre punt de vista aquesta Llei no s’hauria d’haver aprovar ja que pretén blindar el finançament de dues organitzacions sindicals i no garanteix la lliure concurrència de la resta de les organitzacions sindicals valencianes.

Intersindical Valenciana considera que les ajudes als sindicats s’han de basar en el nombre de delegades i delegats triats en els processos electorals i no en altres criteris que distorsionen aquesta representativitat sindical. Per tant, no calen ajudes “suplementàries” per compensar la participació. Uns ajudes que han de ser objectives, transparents, publicades al DOCV, per facilitar l’acció sindical, que ja inclou la participació institucional, a tots els sindicats en base als resultats de les eleccions sindicals. En el món de la política seria impensable una llei similar a aquesta que primara a determinades organitzacions polítiques, o a les dues més representatives, en detriment d’unes altres i que tinguera com objectiu principal el seu finançament per compensar la participació en els diversos òrgans de representació. 

A tot açò, cal sumar que en aquest moments polítics i socials la societat valenciana no pot entendre que s’aprove una Llei com aquesta quan estem travessant una crisi que afecta a tots els sectors socials. Aquesta llei serveix per aprofundir en la mala imatge del moviment sindical, de les organitzacions empresarials i dels partits polítics que l’han donat suport en semblar estar més procupats dels seu finançament que en resoldre els problemes reals de les valencianes i valencians i de les treballadores i treballadors.

Per tots aquest motius, des de la Intersindical Valenciana exigirà al nou govern de la Generalitat Valenciana que es configure a partir de les properes eleccions la seua derogació immediata i la seua substitució per una veritable Llei de Participació transparent, objectiva, democràtica i igualitària basada en la representació sindicals real i no en les “componendes” que preveu aquesta nova llei.



Comentaris
Miquel Boronat Cogollos
31 / 03 / 2015 - 8:50

Com que no aporteu exemples concrets dels defectes que observeu en la llei, l’apunt queda bé com a pamflet, però no com a document fonamentat.
D’altra banda, caldria restituir la preposició «a» on l’heu oblidada: en tots els «com a + (factor, objectiu)» i en els «per <a> + infinitiu». En sentit contrari, cal eliminar-la en «primara (a) determinades organitzacions polítiques, o (a) les dues més representatives»; finalment, « dels partits polítics que l’han donat suport» ha de ser « dels partits polítics que li han donat suport».
Quan hajau valorat este comentari, el podeu esborrar.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.