Intersindical Valenciana dóna suport a la Llei de Serveis Socials Inclusius

Intersindical Valenciana. amb motiu de l’aprovació de la Llei de Serveis Socials Inclusius (LSSI), es posiciona d’una manera clara a favor d’una llei que posa en primer pla la inclusió social de les persones més desfavorides de la societat.

28 / 01 / 2019 | Intersindical

Les recents argúcies procedimentals dels partits de la dreta valenciana no són més que una forma de negar els avanços que en matèria de serveis socials han de produir-se en la societat valenciana. Uns serveis socials que, com defensa la Intersindical Valenciana, han de tindre un caràcter públic i inclusiu. Públic perquè els drets de les persones pel que fa a les seues situacions de dependència han de ser part de l’Estat de Benestar en el qual vivim com a societat democràtica avançada. I inclusius perquè parlar d’inclusió és parlar d’apoderament de les persones, d’autonomia personal, d’ètica cívica i de drets humans, qüestions que la dreta valenciana sol posar en qüestió, molt més partidària d’altres models privatitzadors i de caràcter caritatiu.

Des de la Intersindical Valenciana donem suport, doncs, aquesta llei però no li donem als nostres representants polítics carta blanca per a col·locar sobre el paper ideals ètics i després en el dia a dia no aplicar-los.

Si la nova llei es caracteritza per alguna cosa és per la seua valentia a l’hora d’aplicar aquest model de drets humans que, diguem de pas, està en la línia de les declaracions internacionals més avançades com la Convenció de Nacions Unides per a les Persones amb Discapacitat o l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible(ODS).

El nostre sindicat es manifestarà sempre partidari d’aquests principis rectors, romanent al costat de les persones, plataformes i de les entitats socials que lluiten en l’àmbit de l’exclusió social. Per aquest motiu estarem vigilants respecte al compliment de la llei i serem molt crítics amb aquells sectors reaccionaris que tiren per terra allò aconseguit. No es tracta de fer seguidisme d’unes sigles polítiques o donar suport a uns partits enfront d’uns altres sinó més bé de fer costat a tots aquells agents polítics i socials que defensen un Model Social Inclusiu valencià com a referent d’una societat moderna que aspire a eradicar les desigualtats socials.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.