Drets laborals

Intersindical Valenciana dona suport a la vaga de Nordex

L’empresa, que fabrica components per molins d’energia eòlica i n’obté beneficis, vol tancar la planta de la Vall d’Uixó i portar-la a un altre país on li resulte més barat produir

25 / 03 / 2022 | Intersindical

Intersindical Valenciana vol manifestar el seu suport total a la plantilla de Nordex de la Vall d’Uixó, que porta setmanes mobilitzant-se pel manteniment de l’empresa al municipi i que hui ha iniciat una vaga indefinida. El dia 17 de gener, les 110 persones que hi treballen van rebre amb sorpresa la notícia que la direcció de Nordex havia decidit -sense cap tipus de negociació prèvia- tancar la planta i traslladar la producció a un altre lloc: l’excusa, la competitivitat del mercat.

Cal remarcar que el material que es produeix a la planta de la Vall d’Uixó són generadors per l’energia eòlica. Tant Nordex com el sector sencer d’aerogeneradors, obtenen importants beneficis a causa de l’auge de les energies renovables. Per tant, el tancament de l’empresa no està justificat en absolut: respon només a interessos desmesurats de Nordex per augmentar encara més els seus guanys, que ja són multimilionaris, traslladant-se a un altre país on produir els resulte encara més barat.

Nordex (que pertany al conglomerat Acciona) no ha volgut negociar en cap moment amb la plantilla el manteniment de la factoria: damunt de la taula només estava el tancament i les indemnitzacions. Davant d’aquesta situació, les treballadores i treballadors de la planta porten més de dos mesos de mobilització pel manteniment dels seus llocs de treball.

Intersindical Valenciana ofereix, a més, els seus serveis a la plantilla i exigeix a Nordex que rectifique i que demostre amb fets el que proclama que practica al seu web: “Nuestra cultura corporativa se basa en los valores fundamentales de nuestra empresa: integridad, respeto, compañerismo y responsabilidad”. La decisió de tancar la fàbrica no es correspon en absolut amb una empresa íntegra, respectuosa, amb companyerisme i amb responsabilitat social.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.