Intersindical Valenciana es reuneix amb la Confederación Intersindical Galega (CIG)

A la reunió les dos organitzacions hem apostat per la mobilització com a eina imprescindible per fer front a la precarietat. La CIG és la primera força sindical a Galícia amb més de 30% de suport de les treballadores i treballadors gallecs

Paulo Carril, secretari general de la CIG, i Beatriu Cardona, portaveu de la IV
Paulo Carril, secretari general de la CIG, i Beatriu Cardona, portaveu de la IV
21 / 03 / 2022 | Intersindical

Una delegació del secretariat de la Intersindical Valenciana -formada per Beatriu Cardona, Pedro Rovira, Marc Candela, María Villar, Emilio Lamas, Clara Saborit, Paco González i Manel Àlamo- s’ha reunit amb Paulo Carril, secretari general de la CIG, i Xosé Los Rivera, responsable de Relacions Internacionals del sindicat gallec. Durant l’entrevista s’ha evidenciat la sintonia que existeix entre les dues formacions, tant pel que fa a l’anàlisi dels problemes que afecten a la classe treballadora, com a les possibles solucions.

La reforma laboral, la guerra d’Ucraïna i el militarisme de l’OTAN, l’ascens de la ultradreta, o la crisi del sector automobilístic -en especial a Ford Almussafes- han sigut algunes de les qüestions d’actualitat que s’han abordat. En aquest sentit, s’ha incidit en la necessitat d’apostar la mobilització per fer front als intents del capital de precaritzar encara més les condicions laborals de la classe obrera. Juntament amb aquests temes, s’ha parlat de models sindicals, d’estratègies de negociació o de la necessitat de reforma de la LOLS (Llei Orgànica de Llibertat Sindical) que, clarament, afavoreix els dos sindicats majoritaris, amb el prejudici que això suposa per als interessos de la classe treballadora.

La CIG és un sindicat de classe, sobiranista i combatiu que, actualment, és la força sindical majoritària a Galícia. Representa a més del 30% de les treballadores i treballadors gallecs. És, per tant, un dels referents de la Intersindical Valenciana. Com vam manifestar en el nostre VI Congrés celebrat en novembre a Alboraia: volem convertir-nos en el sindicat majoritari de les valencianes i els valencians.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.