Intersindical Valenciana es reuneix amb l’eurodiputat Miguel Urbán

L’objectiu, que el Parlament Europeu prenga accions davant l’abús de la temporalitat en les administracions públiques

27 / 09 / 2021 | Intersindical

Representants de la Intersindical Valenciana i de la Coordinadora de Personal Temporal en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana ens hem reunit amb Miguel Urbán, eurodiputat d’Anticapitalistes al Parlament Europeu.

A la reunió hem analitzat la resposta dels tribunals de justícia estatals davant la inexistència d’una transposició legal de la Directiva 1999/70/CE a l’ordenament intern administratiu i s’ha fet un repàs de la situació legislativa en què es troba el problema de l’abús de la temporalitat en les administracions públiques. D’aquesta manera, s’ha començat analitzant l’acord sobre reducció de la temporalitat signat per Miquel Iceta i els sindicats CCOO, CSI-F i UGT, la seua transposició al RDL 14/2021 de mesures urgents per la reducció de la temporalitat i s’ha acabat tractant la situació derivada que suposa la tramitació parlamentària del projecte de llei del mateix nom, que actualment es troba en fase de presentació d’esmenes.

A falta de conèixer la literalitat de les esmenes que presentaran els diferents grups parlamentaris al Congrés, la valoració dels textos que hem fet arribar a l’eurodiputat és molt negativa, per les raons que ja han estat exposades en multitud d’ocasions, com que no protegeix el personal víctima de l’abús, no sanciona les administracions incomplidores i compromet la qualitat de la prestació dels serveis públics.

Per totes aquestes raons i amb la finalitat d’ampliar i reforçar el debat públic sobre la qüestió als àmbits europeus, es va acordar el següent: traslladar a la Comissió Europea, mitjançant les corresponents preguntes parlamentàries, la manca de coherència i idoneïtat del projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat amb la finalitat i objectius de la Directiva 1999/70/CE, així com les recomanacions de la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.  També hem acordat continuar estudiant amb tot detall l’estat actual dels expedients sancionadors oberts i, per últim, celebrar un debat sobre aquesta qüestió al Parlament Europeu amb la presència dels eurodiputats per tal que puguen conèixer de primera mà la realitat de l’abús de la temporalitat en les administracions públiques.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.