Intersindical Valenciana exigeix que els EUA retire Cuba de la “llista d’estats que patrocinen el terrorisme”

El Sindicat també reclama que es pose fi al bloqueig econòmic contra l’illa

27 / 05 / 2024 | Intersindical

Des de la Intersindical Valenciana ens unim a la demanda mundial que exigeix a la Casa Blanca que retire a Cuba, d’una vegada per totes, de la seua llista arbitrària i injusta d’estats que, suposadament, “patrocinen el terrorisme”.

Cuba és víctima del terrorisme per part d’organitzacions radicades precisament als EUA que han causat 3.478 víctimes mortals i han provocat 2.099 persones amb discapacitats a l’Illa, moltes vegades en connivència amb les autoritats estatunidenques. Per la seua part, el govern de l’Havana és un referent moral de la lluita contra el terrorisme, com el demostra el seu paper en les negociacions de Pau a Colòmbia, per exemple.

En una decisió recent, el govern dels EUA ha eliminat Cuba d’una llista de països que “no cooperen plenament amb els esforços antiterroristes”. És un reconeixement de la mentida sostinguda contra Cuba i al mateix temps una clara contradicció, ja que Washington continua mantenint a l’Illa en la “llista d’estats que patrocinen el terrorisme”, fet que té dures conseqüències de bloqueig financer i econòmic internacional, que porta més de sis dècades impedint el ple desenvolupament de la societat cubana, provocant sofriments i mancances al poble cubà i atacant la seua sobirania.

Des de la Intersindical Valenciana exigim que els EUA acaben amb esta injustícia, així com que pose fi al bloqueig econòmic, financer i comercial contra Cuba.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.