Intersindical Valenciana exigeix que s’ature el genocidi a Palestina

Amb motiu del Dia Europeu en Solidaritat amb el Poble Palestí, cal insistir en la necessitat urgent de posar fre als greus crims de guerra comesos per part d’Israel

20 / 05 / 2024 | Intersindical

La colonització de Palestina dura ja 76 anys, i la Franja de Gaza ha patit la repressió israeliana des de fa igual de temps. Alguns potser recorden l’ocupació per part de l’exèrcit israelià en 1956 i 1957, les desenes de milers de gazaouís expulsats en 1967, i l’ocupació violenta que en va seguir. Alguns potser recorden els 4 treballadors palestins morts per un camió de l’exèrcit israelià el 8 de desembre de 1987 en el camp de Jabaliya, que va desencadenar la primera Intifada, la qual va durar 5 anys i va obligar Israel a negociar. Des de 2006, la Franja de Gaza està sota un bloqueig estricte i criminal, agreujat per diverses massacres orquestrades per l’exèrcit israelià, en particular en 2008-2009, 2014 i 2021. Actualment, es viu la pitjor situació del segle XXI, amb desenes de milers de morts, de ferits, d’edificis destruïts, el que es pot qualificar de genocidi en curs.

No oblidem tampoc els treballadors i les treballadores de Cisjordània, on la repressió també mata, i on l’economia està sota dominació colonial, amb unes taxes d’atur mitjanes del 18% en 2018, i quasi el doble en el cas de les dones i la gent jove.

Durant la primera Intifada, el 20 de maig de 1990, un grup de treballadors palestins de Gaza esperaven per pujar a un autobús israelià per anar a treballar. Un militar israelià va controlar els seus documents d’identitat, els va obligar a agenollar-se, i en va assassinar set, sense cap raó.

La Xarxa sindical europea per la justícia a Palestina (ETUN) ha decidit fer del 20 de maig el Dia Europeu de Solidaritat amb els Treballadors i les Treballadores Palestines. Aquesta iniciativa compta amb el suport dels sindicats palestins.

Des de la Intersindical Valenciana volem participar en aquesta jornada. Denunciem la colonització, l’ocupació i l’apartheid que el govern israelià porta a terme contra el poble palestí des de fa dècades. Cal trencar els lligams amb les institucions i les empreses israelianes implicades en l’opressió dels treballadors i les treballadores palestines, i còmplices del règim d’apartheid israelià.

En el context del genocidi en curs, fem una crida especialment al govern, les empreses i les institucions concernides a implementar un embargament estricte sobre les armes procedents o destinades a Israel, però també sobre els components de “doble ús” (civil i militar), i qualsevol recerca que puga servir per massacrar palestines i palestins.

Des del Sindicat exigim un alto el foc immediat i perenne, sancions contra Israel, i respecte del dret internacional i d’autodeterminació del poble palestí.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.