Drets laborals

Intersindical Valenciana expressa la seua preocupació per les dades d’atur

El Sindicat reclama un nou model productiu i implentar més mesures socials i laborals que pal·lien els efectes de la crisi.

05 / 05 / 2020 | Intersindical

L’augment de 38.115 persones aturades al País Valencià, un augment del 9,49% respecte del mes anterior, ens posa per damunt de la mitjana estatal que és del 7,97% i només per darrere de la Comunitat Autònoma de Madrid i de Catalunya en dades quantitatives. A més, hi ha 349.634 persones acollides als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Intersindical Valenciana considera que aquesta situació és força preocupant per la qual cosa exigeix aprofundir en les mesures socials, laborals i econòmiques per protegir i garantir els drets laborals les treballadores i treballadors i de la majoria de la població. És per això que, des del Sindicat, s’aposta per un Pla de Xoc Social que servesca contemple totes les mesures necessàries per evitar que siguen les treballadores i treballadors les que paguen aquesta crisi.

A més, les dades posen en evidència la fragilitat del model productiu valencià caracteritzat per la precarietat, la temporalitat, la ineficiència i la destrucció del medi ambient. Cal, des del nostre punt de vista, avançar cap a un nou model productiu valencià sostenible, adequat a les necessitat de les persones, amb una diversificació de sectors econòmics que generen riquesa per al conjunt del poble valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.