Intersindical Valenciana guanya el laude de les eleccions sindicals de Servicios Papeleros Integrales

UGT i CCOO continuen amb l’estratègia d’obstaculitzar els processos democràtics en les empreses que no controlen

28 / 11 / 2022 | Intersindical

L’obstruccionisme d’UGT i CCOO, caracteritzat per impugnar tots els processos electorals que realitzen els altres sindicats, ha arribat a tal extrem que requereix fer una denúncia publica i jurídica del vergonyós comportament antidemocràtic dels dos sindicats.

La llei atorga un privilegi a aquests dos sindicats per a convocar les eleccions sindicals en les empreses sense necessitat de consultar amb la majoria de les persones treballadores. Quan veuen que no tenen res a fer en una empresa no convoquen les eleccions sindicals. Però si un algun altre sindicat reuneix les persones treballadores i després d’una assemblea i votació secreta es decideix convocar les eleccions sindicals, els dos citats sindicats impugnen el procés electoral perquè no compten en les estadístiques els comités d’empresa triats i les persones treballadores es queden sense representació sindical. Aquest tipus d’actuacions deixen ben clar que a aquests dos sindicats els importa més els seus interessos particulars que els interessos de les persones treballadores.

Una altre avantatge d’aquests dos sindicats és que són ells, al costat de la patronal, els qui trien als àrbitres que han de decidir sobre el laude. Un exemple va ser el laude que van guanyar respecte de les eleccions en Elaborados Cárnicos Medina, que posteriorment van perdre quan intersindical va recórrer el laude davant el jutjat social.

Contra eixa contínua acció antisindical d’UGT i CCOO se succeeixen sentències i laudes contraris a les seues maniobres. Sense anar més lluny acabem de conéixer que la impugnació que els dos sindicats van realitzar de les eleccions sindicals en SPI (Iàtova) ha sigut rebutjada en tots i cadascun dels arguments utilitzats pels antidemocràtics UG i CCOO.

El laude no ha tingut més remei que reconéixer que el procés de convocatòria de les eleccions en SPI ha sigut impol·lut, totalment participatiu i legal.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.