Drets laborals

Intersindical Valenciana impulsa campanya de suport als riders

08 / 07 / 2020 | Intersindical

El Sindicat ha llançat una campanya de suport al col·lectiu amb el lema: “Mai no rodaràs a soles, sempre al costat de la lluita dels riders”. Intersindical Valenciana ha estat compromesa des de l’estiu de 2017, quan es va fer la primera assemblea i vaga del col·lectiu, en la seua lluita per denunciar la situació de “falsos autònoms”, reclamar la laboralitat i exigir la millora de les seues condicions laborals. Des d’aquella data, Intersindical Valenciana ha fet diverses actuacions per defensar els drets laborals dels riders i del personal de repartiment a domicili com ara:

- Participar en l’organització del co·lectiu per fer front a la situació d’explotació per part de les empreses del sector.
- Denunciar aquesta situació a la Inspecció de Treball i als Tribunals que ens han donat la raó.
- Convocar i impulsar diverses vagues i concentracions per denunciar la seua situació laboral.
- Fer campanyes de denúncia als mitjans de comunicació i a les xarxes socials
- Participar en les trobades estatals i internacionals i en els espais de coordinació del sector.

Intersindical Valenciana va presentar una denúncia, el passat mes de març, durant l’estat d’alarma, per incompliment de la legislació de riscos laborals que va motivar diverses actuacions de la Inspecció de Treball. Com a conseqüència de les comprovacions efectuades, es van fer trenta-tres advertències i un requeriment a les empreses del sector.

A més, Intersindical Valenciana ha subscrit el manifest de suport a Riders x Drets “pedalant per un futur sense precarietat i amb treball digne” que pretén evitar que, en la nova normativa legal que s’impulsa des del Ministeri de Treball, es produesquen interpretacions contràries a la laboralitat. En eixe sentit, Intersindical Valenciana continua exigint que s’acabe amb l’ús de la figura de “falsos autònoms” en ser il·legal com s’han pronunciat la Inspecció de Treball i els Tribunals.

Per altra part, des del Sindicat es continuarà treballant per donar suport a les persones del sector de repartiment a domicili, per la qual cosa posa a la seua disposició els seus mitjans per garantir-los l’assessorament laboral necessari per evitar els abusos que pateixen. 


Vídeo de la campanya:

https://www.youtube.com/watch?v=2LFFZ4eHtrI




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.