Intersindical Valenciana insta les Corts a pronunciar-se contra la temporalitat laboral a les Administracions valencianes

El sindicat convoca una concentració de personal interí el 9 de desembre, a les 18 hores, davant la Delegació del Govern

01 / 12 / 2020 | Intersindical

Des del Sindicat trobem a faltar que les Corts Valencianes es pronuncien, mitjançant una resolució, en contra de la temporalitat laboral a les administracions valencianes (autonòmica i local), instant el Consell i el Govern a prendre la iniciativa en la recerca d’una solució que facilite la consolidació del personal interí, en el mateix sentit que ja s’està fent al Senat i al Congrés del Diputats.

En aquest sentit, al Senat s’han presentat dues mocions: una presentada pel PAR que va ser aprovada per unanimitat després d’acceptar-se una esmena del PSOE i l’altra, de Compromís, que també va ser aprovada; en aquest cas, però, sense el suport del PSOE, PNV i PAR. La primera és una simple declaració per la qual, es reconeix la temporalitat a les administracions públiques com un problema laboral de primer ordre i s’inta el Govern a prendre les mesures legals oportunes, no només per evitar futurs abusos de la temporalitat, sinó també per articular solucions a la temporalitat actual en el marc de la Comissió de Coordinació de l’Ocupació Pública. La segona és més directa i insta a desenvolupar l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) convocant un procés de consolidació extraordinari mitjançat un concurs de mèrits.

Per la seua banda, al Congrés hi ha una proposició no de llei presentada pel PSOE pendent de debat i d’aprovació en el mateixos termes que l’aprovada al Senat i una proposició de llei, de JuntsxCat, que modifica la Disposició Transitòria 4 de l’EBEP per convocar processos extraordinaris de consolidació.

Des d’Intersindical Valenciana considerem que és important que, per part dels poders públics valencians, es faça una declaració de condemna de la temporalitat i de solidaritat amb les milers de treballadores i treballadors públics que pateixn una situació de precarietat laboral de la qual no són responsables. El problema ha estat generat per les mateixes administracions que, durant dècades no han convocat les ofertes d’ocupació necessàries per dotar-se de plantilles estables; unes vegades per la imposició absurda de les taxes de reposició i unes altres per simple deixadesa, permetent que actualment s’arribe a xifres de temporalitat que s’apropen al 30%. Per tant, és un deure i una obligació legal i ètica dels poders públics solucionar aquesta situació, pensant en les persones i famílies afectades.

És per això, perquè els poders públics valencians són part del problema i de la solució, que no poden posar-se de perfil deixant que siga només el Govern de l’Estat qui afronte el problema. Raó per la qual exigim un pronunciament clar i rotund de les Corts Valencianes en contra de la temporalitat del personal públic. I a més, que insten el Consell i el Govern a legislar, seguint les disposicions de la Unió Europea i en funció del marc competencial, les iniciatives escaients perquè el personal víctima de l’abús de la temporalitat puga consolidar el treball en igualtat de drets que el personal fix o funcionari de carrera; així com per evitar en un futur la reiteració de conductes impròpies d’una administració pública que, amb més motiu si cal, ha de ser escrupolosament respectuosa amb la legalitat.

Per donar suport a aquesta reivindicació, Intersindical Valenciana convocarà mobilitzacions del personal en abús de temporalitat davant les institucions responsables i per tot arreu del País Valencià. La primera està prevista pel dimecres 9 de desembre, a les 18 hores, davant la Delegació del Govern a València, Plaça del Temple, ja que està a les seues mans la modificació de la normativa bàsica necessària per articular una solució definitiva a la temporalitat i a la precarietat laboral de les empleades i empleats públics.



Comentaris
Miquel Boronat Cogollos
02 / 12 / 2020 - 10:09

Em sembla molt necessària la reinvindicació, però trobe que estem demanant al sabater de les sabates de paper. Les Corts Valencianes també tenen una administració pròpia, i no estan aplicant cap mesura que facilite la consolidació dels llocs de treball dels interins. I els sindicats majoritaris fan com si no els agradara, però firmen els documents sobre la gestió de les convocatòries.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.