Drets laborals

Intersindical Valenciana per l’augment dels salaris

El Sindicat reclama un augment salarial que compense a les treballadores i treballadors per la pèrdua de poder adquisitiu que ha provocat la inflació disparada

16 / 05 / 2022 | Intersindical

El preu dels béns i serveis està experimentant una alça molt important en aquests temps que implica una pèrdua del poder adquisitiu dels que obtenen rendes periòdiques, que no s’estan actualitzant conforme a eixe augment. És a dir: la classe treballadora amb mateix salari pot comprar cada volta menys productes.

Un augment de preus tan considerable com l’actual produeix efectes negatius a l’economia i redueix la capacitat de compra i d’estalvi. L’índex de preus al consum està sovint subjecte a especulacions del mercat i a esdeveniments globals; el resultat final sol ser quasi sempre el mateix: les coses solen ser més cares cada any. Durant els últims 10 anys, l’IPC ha oscil·lat en valors entre lleugerament negatius i 2 punts positius, però en 2021 ha experimentat un augment molt considerable. Ens aproximem a una inflació de dos dígits (10% o més) i la variació de març de 2021 a març de 2022 és del 9,8%

El nivell de precarietat està augmentant de manera alarmant i tindre feina no significa poder viure dignament. Hem de lluitar perquè els nous contractes no estiguen basats en la precarietat i perquè tinguen una remuneració suficient. Pel que fa als ja vigents, en el millor dels casos, hi ha hagut una pujada dels salaris fruit d’acords que està molt per davall de la inflació. En altres casos, ni tan sols no s’han fet efectius increments salarials o equiparacions reals al salari mínim interprofessional. Tot això fa que el poder adquisitiu de la classe treballadora vaja cada volta més avall. I no és acceptable en una societat -que es considera avançada- que l’efecte més nociu de la inflació recaiga sobre les persones treballadores, i menys encara sobre les més precàries.

No volem treballadores i treballadors pobres
Per poder fer front a aquesta situació, Intersindical Valenciana reclama un augment salarial que compense a les treballadores i treballadors per la pèrdua de poder adquisitiu que ha provocat la inflació disparada. Així, demanem a les empreses i administracions:
- la negociació i implantació de manera urgent de l’actualització dels salaris conforme a la inflació real
- la incorporació de clàusules en els convenis col·lectius o normativa de funció pública de revisió salarial que vinculen la nòmina a l’IPC, per a assegurar que els sous no perden poder adquisitiu

Per la dignitat de la classe treballadora, salaris justos!
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.