Intersindical Valenciana rebutja les polítiques socials de la Generalitat

Una vegada més Intersindical Valenciana dóna suport a la Plataforma de la Dependència i a la Coordinadora de la Discapacitat de País Valencià

03 / 11 / 2014 | Intersindical

Hui, dia 3 d’octubre, s’ha donat registre a les al•legacions al Projecte de Modificació de l’Ordre 21/2012, de 25 d’Octubre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual cosa es regulen els requisits i condicions d’accés al Programa d’Atenció a les persones i als seus familiars en el marc del sistema per a la Autonomia i Atenció a la dependència en el País Valencià.

El principal motiu radica en que la Consellera de Benestar social fa oïts sords a l’acord pres el 10 de juliol de 2012 del Consell Territorial per a la Millora del Sistema per a la Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, on es pot llegir: “hasta tanto no se desarrolle reglamentariamente, las Comunidades Autónomas carecen de competencia para autoregular determinados aspectos relativos a dicho Sistema como la capacidad económica de los beneficiarios del sistema y, en su caso, la aportación económica al mismo”.

Aplica, doncs, noves regles de joc entre els usuaris i familiars de les persones amb dependència d’aquesta comunitat respecte a d’altres de la resta de l’Estat espanyol, creant així un clima d’inseguretat i d’injustícia entre les pròpies persones usuàries.

Intersindical Valenciana manifesta una vegada més el més absolut rebuig per les polítiques socials emprades per la Consellería de Benestar Social actuant a esquenes de la ciutadania valenciana i aplicant mesures de copagaments i retallades que empitjoren el dia a dia de les persones en situació de discapacitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.