Drets socials

Intersindical Valenciana reclama una llei que garantisca el dret a l’habitatge

Diverses organitzacions polítiques i sindicals presenten una iniciativa legislativa al Congrés dels Diputats

01 / 10 / 2021 | Intersindical

Darrere del drama que pateixen milers de persones amb els desnonaments, dels problemes de milions de persones per poder accedir a un habitatge, de l’amuntegament, de la pobresa energètica i de la precarietat vital de no tenir un sostre, en la majoria dels casos es troben motivacions laborals, d’atur, de precarietat salarial i de condicions de treball que, al costat de l’insuficient marc de protecció social, generen grans bosses de vulnerabilitat.

Per això, el món sindical no pot ser alié a l’exigència d’una Llei que garantisca el dret a un habitatge adequat, digne i assequible a tota la ciutadania, amb garantia de subministraments bàsics.

L’elevada carestia de l’habitatge privat i la manca d’habitatge públic lesionen greument les condicions materials de vida de tota la població, però especialment de les persones que suporten una major precarietat, explotació laboral i econòmica o d’atur.
Les treballadores i treballadors han de destinar durant dècades la part principal de les seves salaris a pagar l’alt cost de l’habitatge en què resideixen, ja siga la hipoteca o el lloguer. Per tant, el millor “conveni” que poden signar les treballadores i treballadors d’aquest país és aconseguir una major regulació del lloguer que evite especular amb una necessitat bàsica de la població i que les administracions públiques garantisquen el dret d’accés a un habitatge adequat, digne i assequible mitjançant la creació d’un ampli parc públic d’habitatge.

Per això que Intersindical Valenciana ha estat present al Congrés dels Diputats donant suport a les reivindicacions i propostes incloses en la Iniciativa per una llei que garantisca el dret a l’habitatge.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.