Intersindical Valenciana s’ha reunit amb el President de la Diputació de València

El Sindicat li ha traslladat les seues propostes en matèria laboral i organtizativa

29 / 10 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’ha reunit amb el President de la Diputacio de València, Jorge Rodríguez, i el Diputat de Personal, José Ruiz. En aquesta reunió han participat les seccions sindicals de la Diputació de València, del Consorci de Bombers de València i del Secretariat de la Intersindical Valenciana. El Sindicat ha traslladat al nou equip de la Diputació la necessitat que impulse mesures per a millorar democràticament i amb transparència el funcionament de la Diputació de València, dels seus consorcis i empreses per anar conformant, entre totes i tots, una administració al servei de l’interès general.

En eixe sentit, les propostes de la Intersindical Valenciana es concreten en:

1. Transparència i gestió democràtica en tots els processos administratius i Serveis de la Diputació, substituint els estils de direcció despòtics i autoritaris, promovent la cultura de la participació.

2.- Gestió pressupostària basada en els principis de total concreció i control permanent de l’execució. Eliminació de partides pressupostàries a la disposició de presidència. Supressió de despeses supèrflues

3.- Les comissions de servei deuen oferir-se primer al personal de la Diputació i si no es cobreixen, oferir a altres administracions, en un procés obert, evitant així que siguen un colador de compromisos polítics-sindicals.
4.- Reducció d’assessors i personal eventual de lliure designació; aprofitar als professionals i tècnics de la Diputació que poden fer aqueixa funció.

5.-Servei de personal accessible a tots els treballadors i treballadores. La Formació ha d’oferir-se segons necessitats i per als treballadors, NO per als formadors.

6.- Acabar amb les adscripcions provisionals de les jefatures; aquestes han d’eixir a concurs perquè tot el personal de la Diputació que reunisca els requisits exigits puga optar, amb els principis bàsics d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés i en la promoció professional.

7.- Revisar les bases dels processos de provisió de places:

a) La puntuació dels cursos específics al lloc ha de ser objectiva a les tasques a realitzar.
b) El barem han d’estar en les bases amb uns criteris clars i preestablits.
c) Els membres dels tribunals de selecció han de triar-se per sorteig entre el propi personal funcionari; comptarà també amb la participació d’altres administracions.

d) La representació sindical no ha de tenir ni veu ni vot, limitant la seua presència a comprovar la legalitat i transparència del procés.

8.- IMELSA és una administració paral·lela a la diputació, que duplica treballadors/as com a mitjà d’evasió de control als pressupostos.

• Auditar la gestió d’Imelsa i establir mecanismes de control estricte.
• Acabar amb el traspàs de treballadors i treballadores d’Imelsa a Diputació i viceversa.
• Paralitzar les encomanes de gestió de la Diputació a Imelsa.
• La provisió i/o la creació de llocs de treball en Imelsa deuen cobrir-se mitjançant procediments públics basats en la igualtat, mèrit i capacitat dels aspirants.
• Adscripció de les brigades d’extinció d’incendis d’Imelsa al Servei de medi ambient de la Diputació prèvia dotació dels mitjans personals i materials necessaris.

9.- Revisar i revertir, si escau, la externalizació de serveis i personal treballador amb assistències tècniques. La diputació té tècnics i professionals que poden fer aqueixes funcions amb rigor i transparència, com per exemple amb les brigades de conservació de carreteres la gestió de les quals per la pròpia Diputació s’ha constatat més eficaç que sent externalitzades

10.- L’Àrea de cultura ha de ser un referent cultural amb una programació en la qual tinga cabuda la participació de tots els centres culturals. Traure la provisió de llocs de Cultura a concurs públic com ja es va acordar en el moment de la creació del servei.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es valora la reunió com un primer pas per avançar en superar la vella política i avançar envers una administración moderna al servei de la ciutadania.

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.