Intersindical Valenciana signa l’Acord de permisos sindicals de la Mesa General de Negociació

12 / 05 / 2016 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’ha adherit a l’acord de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral, de 27 de desembre de 2012, per al desenvolupament racional de la negociació i els altres drets sindicals.

Intersindical Valenciana ha decidit signar aquest acord tres anys i quatre mesos més tard en considerar que la conjuntura que va motivar la no signatura, en desembre de 2012, ha canviat i, en aquest moment, es donen les dues condicions que va fixar el Consell Confederal de febrer de 2013 per poder signar-lo. En concret, ara mateix s’han obert processos de negociació en l’àmbit de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana i en els àmbits sectorials i s’ha canviat d’actitud envers el personal de les Administracions Públiques Valencianes.

Cal recordar que Intersindical Valenciana va decidir, en febrer de 2013, no signar l’acord de permisos sindicals amb l’anterior govern de la Generalitat en un context de manca de negociació col·lectiva i d’imposició de mesures que van afectar molt negativament el personal del sector públic. En aquell moment, la nostra prioritat no era la negociació d’un nou acord de permisos sindicals, sinó les mesures a adoptar per recuperar les condicions laborals del personal que representem, malmeses per les successives retallades, i la qualitat en la prestació dels serveis públics.

Ara, tres anys i quatre mesos després, amb un nou govern en la Generalitat Valenciana s’ha recuperat la negociació col·lectiva, el diàleg i l’intercanvi de propostes per recuperar els drets del personal que hi treballa i la millora de les seues condicions laborals i dels serveis públics, tant en la Mesa General de Negociació (MGN) com en les Meses Sectorials de Justícia, Administració del Consell, Educació i Sanitat.

En l’àmbit de la MGN es va acordar el 13 d’octubre la restitució dels drets laborals dels empleats i empleades públics de la Generalitat perduts per les retallades de 2012.

En la Mesa Sectorial de Sanitat s’han acordat l’Oferta d’Ocupació Pública per 2016; el Pacte Legislatura Reducció de la Temporalitat; el desenvolupament sectorial de l’acord sobre dies addicionals de lliure disposició i vacances i el Pla d’Igualtat.

En la Mesa Sectorial de l’Administració del Consell s’han aprovat mesures com l’ordre de progressió en el sistema de carrera professional; la resolució del pla anual per l’avaluació en el sistema de carrera professional o el decret de teletreball.

En la Mesa Sectorial d’Educació s’ha aconseguit: el retorn a l’acord de professorat interí de 2010; la recuperació d’unitats retallades en centres docents; l’aturada dels processos de cessió de sòl públic a empreses per construir centres concertats; l’eliminació del districte únic; el pla per a la construcció i rehabilitació de centres educatius; l’addenda a l’acord de professorat interí per millorar la cobertura de places de difícil provisió i reducció de 10 dies obligatoris per cobrir substitucions; la millora en les concessions de les comissions de serveis o l’oferta de totes o la majoria de les places en el concurs de trasllats.

En la Mesa Sectorial de Justícia s’ha arribat a un acord sobre la implantació de la nova oficina judicial; la negociació de la carrera professional per al personal de justícia o la devolució íntegra de la paga extraordinària de 2012.


Com es pot veure estem davant d’un nou escenari en la negociació col·lectiva que afecta al personal de la Generalitat Valenciana amb diversos acords generals i sectorials. És cert que queden molts assumptes per resoldre i que també n’hi ha hagut dissensos i desacords com ara: l’execució de la sentència sobre places en l’àrea de salut de Dénia; les retribucions del Programa Detecció Precoç Càncer Colorectal; l’oferta d’ocupació pública 2015 en el sector de l’administració del Consell; el pacte per la reorganització del personal de tributs; la negativa en Educació a vincular la convocatòria d’oposicions a plans d’estabilitat del professorat interí o la no negociació d’assumptes que afecten les condicions laborals del professorat i els carreguen de burocràcia (xarxa llibres/banc de llibres) i la negativa a pagar la carrera professional o els sexennis al personal interí.

A més, a hores d’ara, estem negociant un Acord de Legislatura per al personal laboral, estatutari i funcionari de la Generalitat Valenciana que no sabem si acabarà amb acord o no ja que persisteixen algunes diferències entre les propostes del Consell i les que Intersindical Valenciana ha presentat.

Ara, com hem dit, ens trobem en un nou context presidit la negociació col·lectiva i un treball per “passar pàgina” a una etapa penosa de retallades i pèrdua de drets per l’aplicació de les polítiques antisocials del l’anterior govern de la Generalitat. Un nou context en el qual hem arribat a acords o desacords però sempre en un clima de bona fe negociadora i d’intentar millorar les condicions laborals i els serveis públics.

Per tot açò, el Consell Confederal de la Intersindical Valenciana va decidir, el passat 16 d’abril, adherir-se a l’acord de permisos sindicals de 27 de desembre de 2012.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.