Intersindical Valenciana s’oposa a les mesures laborals que aprovarà el Consell de Ministres

Les mesures només beneficiaran a les empreses a costa d’empitjorar les condicions de treball i les retribucions de les treballadores i treballadors

24 / 08 / 2011 | Intersindical

Des de la Intersindical Valenciana considerem una nou pas enrrere les mesures que sobre ocupació té previst aprovar el govern espanyol. Aquestes mesures només beneficiaran a les empreses a costa d’empitjorar les condicions de treball i les retribucions de les treballadores i treballadors, especialment de les persones joves a les quals van dirigides algunes d’aquestes. A més, totes aquestes mesures, en compte de promoure l’ocupació estable, augmentaran considerablement la precarietat.
Les mesures anunciades pel govern que s’aprovaran divendres proper són: la suspensió de l’article 15.5 de l’Estatut dels Treballadors, un article que limita en el temps el nombre de contractes temporals; l’ampliació fins els trenta anys de l’edat del contracte de formació i l’ampliació del termini per convertir els contractes temporal en contractes de foment de la contractació indefinida.
Per a nosaltres, les mesures ja aprovades pel govern, com la reforma laboral o de les pensions, i aquestes que s’aprovaran divendres suposen: un nou atac als drets laborals; aprofundeixen en una política de retallades socials i laborals; beneficien a les empreses i responen a les consignes dels especuladors financers, dels organismes internacionals i de l’eix francoalemany. En aquest context, és on es mou, des de fa temps, el govern espanyol. Un govern que s’ha plegat i que ha claudicat davant dels interessos dels poderosos.
Intersindical Valenciana considera que totes aquestes polítiques no van a generar ocupació, ni acabar amb la gran taxa de persones desocupades que tenim tant a l’estat espanyol com al nostre país, ni amb la precarietat ni amb el treball temporal que afecta especialment a les persones joves, a les dones i a les persones immigrants. Tot el contrari, com s’ha desmostrat amb la reforma laboral aprovada fa un any, continua destruint-se ocupació i els nous contractes són temporals. Per tot açò, no calen ni reformes constitucionals ni noves mesures que flexibilitzen o desregulen el mercat laboral sinó un canvi de política que faça front als especuladors, als mercats i a la banca i que beneficie al conjunt de la ciutadania.
Finalment, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal la mobilització continuada i sostinguda de les treballadores i treballadors i de la societat per fer front a totes aquestes agressions laborals, socials i econòmiques.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.