Drets laborals

Intersindical Valenciana torna a guanyar una sentència a Deliveroo

El TSJCV falla a favor de la relació laboral dels riders

28 / 04 / 2021 | Intersindical

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justícia de la CV (TSJCV) ha desestimat el recurs de súplica, interposat per ROODFOODS SPAIN SL (DELIVEROO) contra la sentència de 10 de juny de 2010, dictada pel jutjat de lo social de València, per la qual es reconeixia la relació laboral dels riders. Aquesta dóna la raó a la Tresoreria de la Seguretat Social de València, en les seues resolucions i actes d’infracció contra Deliveroo, així com els riders, treballadores i treballadors en la mateixa, que en un nombre important van ser representats pel servei jurídic de la Intersindical Valenciana. A més, la sentència condemna a costes a l’empresa recurrent.

La sentència recurrida deia literalment: “FALLO: ESTIMANDO la demanda de Procedimiento de Oficio interpuesta por la TESORERÍA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, contra ROODFOODS SPAIN SL y los trabajadores que se relacionan en la demanda, DECLARO que la relación que unía a los mismos en el periodo contemplado era de carácter laboral, condenando a las partes a estar y pasar por dicha declaración, con todas las consecuencias legales inherentes.

Per a la Intersindical Valenciana la sentència torna a ser molt clara en el reconeixement de la relació laboral dels riders en afirmar que: «L’aplicació de l’anterior doctrina al present supòsit porta a la desestimació de el recurs, ja que del relat fàctic de la sentència s’evidencia que la recurrent no és una mera intermediària en la contractació de serveis entre comerços i repartidors, no es limita a prestar un servei electrònic d’intermediació consistent a posar en contacte a consumidors (clients) i autèntics treballadors autònoms, sinó que realitza una tasca de coordinació i organització del servei productiu.»

Tambè cal ressaltar que els fets provats per la sentència, es reconeixen com en altres sentències dels diferents TSJ d’altres comunitats autònomes i l’última del Tribunal Suprem que “els treballadors (Riders) presten els seus serveis sota l’àmbit d’organització i direcció de l’empleadora, treballant amb els mitjans i materials proporcionats per la mateixa (excepció feta de l’ús de la bicicleta i el telèfon mòbil propis) obeint les ordres i directrius dels seus superiors jeràrquics a l’empresa. És per això que s’entén que que aquests treballadors no han d’estar adscrits a UN CONTRACTE dE PRESTACIÓ dE SERVEIS (autònoms) ja que vulnera clarament l’Estatut dels Treballadors en tindre aquests clarament tres punts essencials que demostren la relació laboral: dependència, alienitat i retribució.

Intersindical Valenciana valora molt positivament aquesta nova sentència que és el fruit de l’organització, el treball i la lluita del col·lectiu dels riders i de les resolucions de la Inspecció de Treball de València.

Finalment, Intersindical Valencina considera que la nova Llei Rider ha de servir per resoldre aquesta situació, tenint en compte totes les sentències i la legislació vigent, garantint tots els drets laborals dels riders. Una llei que no ha estat el fruit de l’anomenat diàleg social sinó de la lluita del col·lectiu dels riders que demanaven que la nova llei anara més enllà del pacte entre el Ministeri, la patronal i dos sindicats.

València, 28 d’abril de 2021




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.