Intersindical vota per l’estabilització i reducció de la temporalitat a diferència de la resta de sindicats

Intersindical Salut davant el rebuig de SATSE, CCOO, UGT, CSIF i CEMSAE al projecte de barem dels processos selectius per consolidar a 9700 sanitaris temporals, ha votat SÍ per responsabilitat i coherència en un procés extraordinari per estabilitzar al personal temporal del País Valencià que porta dècades patint la precarietat de la temporalitat en frau de llei.

14 / 11 / 2022 | Intersindical

El juny de 2021, les centrals sindicals UGT, CCOO i CSIF van firmar amb l’executiu, el conegut com a Decret Iceta, que va fer un flac a favor al personal interí, fet que va quedar acreditat quan es va forçar la seua tramitació en seu parlamentaria com a tràmit de llei. Va ser a finals de 2021, quan es va publicar la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública. En aquest sentit, amb la finalitat d’executar aquesta Llei, la Conselleria de Sanitat ha convocat diverses reunions amb els sindicats que formen la Mesa Sectorial per complir amb la preceptiva negociació amb la part social, de la que s’espera una responsabilitat de totes les parts en intentar aconseguir acords en pro d’una justa defensa del personal afectat.

Tot aquest procés està sotmès a uns terminis, que en l’actualitat esdevenen breus, ja que totes les convocatòries han de ser publicades abans del 31 de desembre d’aquest any, i resoltes abans del 31 de desembre de 2024.

A la Mesa Sectorial de 8 de novembre de 2022, es va tractar la proposta d’acord sobre el barem a aplicar en l’execució de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, en la que únicament Intersindical va votar a favor del barem proposat. Aquest fet, ha estat utilitzat per altres formacions per a tergiversar d’un manera flagrant el que va passar en aquesta reunió. Davant aquest fet, aquest sindicat considera necessari aclarir alguns extrems d’aquesta reunió.
L’Administració va presentar un primer document sobre el que tots els sindicats realitzaven propostes de modificació, que suposava una millora per als aspirants. Per tal d’estudiar aquestes propostes, l’Administració va demanar un recés.

Després de l’espera, l’Administració va anunciar als sindicats de Mesa unes millores que incloïen totes les aportacions de la part social excepte una, la valoració del temps treballat a les UTEs (reivindicació que per suposat també ha realitzat aquest sindicat), argumentant l’Administració que és un procés extraordinari de consolidació de places estatutàries, al qual tot aquest personal es pot presentar, que no exclou a ningú i que té compte d’una forma especial a tot el personal que ha treballat a les administracions públiques en la mateixa categoria. Aquesta diferència està emparada en la excepcionalitat del procés, refrendada per una norma amb rang de llei, tenint en compte que, si s’aprova el barem, seria únicament per a aquest procés.

Després de valorar les cessions que havia concedit l’Administració i escoltar els arguments pels quals no podia concedir la valoració del temps treballat a les concessions INTERSINDICAL, A DIFERÈNCIA DE LA RESTA DELS SINDICATS, VA VALORAR POSITIVAMENT L’ÚLTIM DOCUMENT QUE PRESENTA LA CONSELLERIA SOBRE LA PROPOSTA DEL BAREM, ja que es reconeix la majoria de les reivindicacions de la bancada social, millorant sensiblement la primera oferta de l’administració, com per exemple, retirant els topes en diversos apartats del temps treballat, permetent per tant, assolir el màxim dels 70 punts d’aquest apartat; igualment, en l’apartat d’altres mèrits, es millora el subapartat de la formació donant una major puntuació als cursos de manera que qualsevol participant puga obtindre el màxim de la puntuació en aquest apartat que inclou els màsters, i que en un principi havia quedat expressament exclosos.

La resta de formacions sindicals, al·legaven una inseguretat jurídica: no hem d’oblidar que aquesta possibilitat sempre està present, ja que el dret a la tutela judicial efectiva sempre existeix. Però per a Intersindical Salut, el caràcter excepcional junt amb la circumstància que es va a realitzar a tot el país, sense oblidar que s’ha reunit en el Consell Interterritorial per tractar les bases del barem, avala un principi de legalitat, tenint en compte l’objectiu que pretén aconseguir: la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

Aquest objectiu Intersindical mai no l’ha perdut de vista, motiu pel qual ha donat el seu vot favorable a l’esborrany de barem proposat. Una altra cosa serà els motius pels quals la resta dels sindicats han votat en sentit negatiu: certament, no ha estat pel bé del personal interí.

El barem presentat en última instancia a la reunió del 8 de novembre beneficiava a la totalitat dels treballadors i treballadores del sistema públic, que veurien estabilitzades les seues places en aquest sistema, tot disminuint, per tant, la precarietat de milers de treballadors temporals: raó més que suficient per a votar positivament l’esborrany presentat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.