La conciliació del personal funcionari a la Generalitat en perill

La desídia de la Generalitat ha permès que una Sentència de l’alt tribunal anul·lara l’apartat 4 de l’article 7 del Decret 42/2019, que donava cobertura al permís retribuït d’un hora per cura de filles i fills.

14 / 07 / 2022 | Intersindical

La conciliació del personal funcionari a la Generalitat en perill

El pronunciament de la sentència podria condemnar al personal que fins ara gaudeix del permís retribuït per cura de criatures a una reducció proporcional del sou, com s’estableix a la legislació bàsica de l’estat. Així, la conciliació del personal sofreix un detriment en drets que queda supeditada a la situació econòmica de cada unitat familiar, que s’afegeix a la pèrdua de poder adquisitiu que ja pateix el personal funcionari de vora un 10% agreujat més encara si cap per l’actual escalada de preus i inflació provocada per la guerra d’Ucraïna. Un altre entrebanc per a la igualtat de les persones que significa una passa enrere.
Ens sorprèn que l’advocacia no s’haja personat en temps i forma per a defendre la legalitat del precepte que des de la publicació de la sentència queda anul·lat. Una garrotada més per a la consellera Gabriela Bravo, a la que els tribunals estan tombant gran part del cos legislatiu que regula les condicions del personal funcionari de la Generalitat.
L’única via que queda es introduir aquest dret en una norma amb rang de llei amb caràcter d’urgència i així ho anem a exigir des d’Intersindical Valenciana.
Qualifiquem de “desídia” aquesta falta de personació per part del cos de lletrats autonòmic i assegura que la sentència és “un nou cop per a la consellera Bravo”. Es tracta d’“un pas enrere” greu per a la conciliació de la vida familiar i laboral.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.