La Coordinadora de Pobles de la Federació Sindical Mundial inicia una nova etapa

Al final d’aquesta entrada pots accedir al manifest que s’ha consensuat sobre la situació a l’Estat espanyol

07 / 05 / 2024 | Intersindical

El passat 2 de maig a la vesprada es va celebrar a Irunya una reunió de la Coordinadora de Pobles de la Federació Sindical Mundial. La reunió no sols ha donat la benvinguda als nous sindicats afiliats, sinó que ha suposat l’inici d’una nova fase davant la creixent presència i fortalesa dels sindicats de nacions sense estat que estem afiliats a la FSM.

En la reunió del dijous, hem participat LAB d’Euskal Herria, la CUT de Galícia, la CUT d’Aragó, Intersindical Catalana, Intersindical Valenciana, CSI Astúries, IAC Catalunya i SAT d’Andalusia. És la primera vegada que tots aquests sindicats participem junts, ja que CUT Aragó, Intersindical Valenciana, SAT, IAC i CSI s’han afiliat a la FSM en el recent Consell Presidencial celebrat per la Federació Sindical Mundial a la ciutat brasilenya de Sao Paulo. Els sindicats que vam estar a la reunió, juntament amb Intersindical Canària i la COS dels Països Catalans, conformarem a partir d’ara la Coordinadora dels Pobles de la Federació Sindical Mundial. A partir d’ara la Coordinadora de Pobles representarà a 140.000 treballadors i treballadores en la Federació Sindical Mundial. Tenint en compte que el sindicalisme sobiranista i els sindicats que participem en la coordinació vivim un procés de creixement, la presència dels sindicats que lluitem per la sobirania dels nostres pobles i per la justícia social és cada vegada major.

La Coordinadora de Pobles ha consensuat un manifest conjunt sobre l’Estat espanyol i la situació a Europa, en el qual a més d’oferir una lectura conjunta, fem reivindicacions concretes per al futur. Trobareu el manifest adjunt per a baixar-lo sencer.

Clica ací per accedir-hi.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.