Drets democràtics

La nostra solidaritat i suport als 5 del Buero

Intersindical Valenciana, així com el conjunt de sindicats que formen part, volem expressar el seu total suport i solidaritat amb els companys encausats pels fets del Buero als quals se’ls demana 4 anys de presó.

08 / 12 / 2016 | Intersindical

Des de la Intersindical Valenciana fem una crida al conjunt de la nostra afiliació, dels treballadors i treballadores, del personal que treballa als centres docents i al conjunt de la societat per impedir que companys i companyes vagen a la presó per lluitar pels seus, els nostres, drets.

Per tot això, demanem que col·laboreu en la campanya que ha organitzat la Plataforma Absolució 5 de Buero.

Crònica de les fets

El 7 de setembre de 2011, amb el curs ja iniciat, unes simples instruccions de la Direcció General de Recursos Humans del recent nomenat govern de Cospedal, establia un nou horari per al professorat de Secundària, passant les hores lectives de 18 a 20. Es refeien les assignacions de professorat de tots els instituts en qüestió de dos dies i, com a conseqüència, centenars de persones interines amb vacants i acabades de contractar tornaven a l’atur i altres tants canviaven de centre.

La indignació consegüent es va plasmar en una concentració espontània davant dels Serveis Perifèrics d’Educació de les cinc províncies de Castella-la Manxa. A Guadalajara algú va proposar anar a protestar on estaven les autoritats: al Teatre Buero Vallejo on es llegia el pregó de festes.

Uns 400/500 docents van interrompre el pregó en una protesta essencialment pacífica (https://www.youtube.com/watch?v=iD8zGIlNU9Q), encara que sembla ser que al pis superior hi va haver alguna empenta amb la policia local.

La veritat és que a l’alcaldia li va molt malament la interrupció del pregó de festes, i en el Ple següent es va aprovar una moció que demanava la identificació i càstig als que vam interrompre el pregó (http://politica.elpais.com/politica/ 2011/09/09/actualitat/1315600729_644246.html).

Per mètodes que no entenem, quatre professors: dos de l’STE-CLM, tots dos de carrera; un interí, de CSIF que després va abandonar aquest sindicat i es va afiliar a l’STE-CLM; un de CCOO, de carrera, i un activista social del 15M van ser identificats i processats.

Tot i que els policies presenten parts de lesions lleus, en les seves declaracions mai han acusat les persones encausades. Però l’acusació particular, en representació de quatre dels vuit policies locals presents al Teatre Buero Vallejo i, estem convençuts que auspiciada per l’ajuntament del Partit Popular, ens demanen 2 anys de presó per desordre públic, dos per resistència greu a la autoritat, 7.000 € de multa i indemnització als agents. El ministeri fiscal fins a la data, ha demanat reiteradament el sobreseïment del cas.

Després de més de cinc anys de dilacions entre altres causes per l’enfrontament entre el Ministeri fiscal i el jutge instructor, la vista es va assenyalar per al 6 d’octubre donant l’avís amb només 3 setmanes d’antelació. El fet que l’advocada de les persones encausades tingués un judici aquest mateix dia i gairebé a la mateixa hora a Madrid va fer que es retardés al 14 de febrer.

Actualment, s’ha creat la Plataforma Absolució 5 Buero i s’està fent una campanya de difusió de la causa. N’hi ha un Facebook (Plataforma Absolució 5 Buero) i un compte de twitter @ Absolucion5B, un logo i un manifest. A més, es van a presentar mocions en els principals ajuntaments de Guadalajara i Castella la Manxa, amb el suport del Partit Socialista, Podem, IU. etc. Entre altres accions, el 10 de desembre el Company Diego Cañamero, diputat i membre represaliat del SAT estarà mostrant la seua solidaritat a Guadalajara. Un concert que servirà per finançar la campanya. També està prevista una gran manifestació abans del judici.

Què es demana als sindicats i, en especial, als sindicats docents?

En primer lloc, la màxima difusió d’aquest tema ja que es pensa que ens trobem davant d’un judici essencialment polític i la petició a la qual ens enfrontem és sens dubte desproporcionada, injusta i pot suposar-nos seriosos perjudicis en cas de sentència desfavorable.

En segon lloc, que ajuden a demanar signatures entre el professorat, ja que a més de servir de difusió de la notícia, les anem emprar com a suport a la nostra campanya. Aquesta campanya de recollida de signatures en centres educatius no és exclusiva per al professorat (encara que ho considerem important), i poden signar també aquells ciutadans i ciutadanes interessats en la nostra causa. (full de signatures)

La campanya acaba el 13 de gener. Us adjuntem un full de signatures perquè les feu arribar als vostres territoris o federacions. Us recordem que aquests fulls de signatures han d’anar impreses, almenys per una cara, amb l’explicació del fet que se signa. Igualment és important que hi hagi sempre una persona responsable de recollir les signatures i enviant-les al correu electrònic .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Finalment, s’adjunta alguns vídeos i retalls de premsa que us pot donar una idea del que va passar:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0BBA33DB86F6F2BB

https://www.diagonalperiodico.net/saberes/20712-cuatro-anos-carcel-por-defender-la-educacion-publica.html

http://www.20minutos.es/noticia/1972989/0/cuatro-anos-prision/protesta-educacion-publica/teatro-buero-vallejo/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.