L’aprovació de la gestió compartida de la sanitat bé mereix una resposta social

Intersindical convoca una manifestació per el dissabte dia 6, a les 18,30 hores, a la Plaça Sant Agustí de València, contra la gestió compartida i per la qualitat del servei públic.

04 / 10 / 2012 | Intersindical

El missatge del Conseller insistint en què ací no passa res, només pretén ocultar un futur de gestió privada de la sanitat pública i, amb el pas del temps, del mateix dret a la salut.

Al País Valencià, el Partit Popular (PP) porta 17 anys governant i aplicant una política sanitària que va desmantellant, pas a pas i peça a peça, el sistema sanitari públic. Ha estat un treball discret però constant que pretén evitar una reacció generalitzada de rebuig social. Però que no deixa lloc al dubte: el PP porta molts anys aplicant el seu programa de substitució, per la porta de darrere, del model social de sanitat pública, que constitueix un dels pilar fonamentals de l’estat de benestar, un model privatitzat.

La gestió privada no suposa un estalvi, ni proporciona una millor assistència sanitària

Primer foren les ressonàncies magnètiques, la neteja, les bugaderies, les cuines, etc; desprès, l’hospital Alzira, Torrevella, Dénia, Manises, i ara, els nous hospitals de Gandia i Llíria. Un procés que ens ha portat a la privatització de la pràctica totalitat dels serveis no estrictament sanitaris i d’un 30% de l’atenció sanitària; sempre acompanyat del mateix discurs: la sanitat continua sent pública, els usuaris i usuàries no van a notar el canvi, ací no passa res…
 
Ara, seguint el mateix vell plantejament, anuncien la introducció del nou model de gestió compartida públic-privada, pel qual es crea una estructura paral·lela a la de gestió pública, controlada per empreses privades, que gestionarà els serveis no sanitaris, els subministres i el manteniment de les infraestructures. També en aquest cas, la posada en escena del canvi està adobada amb missatges com “privatitzar allò que ja està privatitzat”, “l’economia d’escala permetrà un estalvi important”, “el personal seguirà depenent de la Conselleria”, “la política sanitària la dictaran les direccions mèdiques” i el sempre present “ací no passa res”.
 
Tot una cortina de fum per amagar que la gestió privada no suposa un estalvi, ni proporciona una millor assistència sanitària, com bé ho poden testimoniar els usuaris i usuàries dels hospitals de la Marina Alta  o de Manises. Una cortina de fum per amagar que allò de la gestió compartida suposa consolidar la presència de l’empresa privada en la gestió de la sanitat pública i donar-li l’opció a anar substituint, poc  a poc, al sector públic, en la gestió i en la presa de decisions sobre política sanitària. Avui són els serveis no sanitaris y el subministres, amb prou pes específic com per condicionar les decisions de les direccions assistencials; però, sense cap dubte, demà serà el personal i els serveis sanitaris, perquè ho demanen les empreses concessionàries i perquè així ho reflecteixen les bases programàtiques del Partit Popular.
 
No podem consentir que discursets complaents i suposadament tranquil·litzadors ens oculten la crua realitat del desmantellament de la sanitat pública, la nostra sanitat, i així com el qüestionament progressiu del dret a la salut, per posar-ho en mans d’interessos privats, multinacionals o grups d’inversió especulativa. Tots i totes, els que depenem de la sanitat pública per garantir el nostre dret a la salut i la igualtat efectiva dels ciutadans i ciutadanes, hem de dir que No. Hem de dir que ja hi ha prou de mentides i que si que està passant alguna cosa. Ens estan furtant la nostra sanitat i els nostres drets socials!
 
Per totes aquestes raons, per acabar amb la hipocresia, per defensar els nostres drets cal una resposta social. Cal que tots i totes eixim al carrer el dissabte dia 6, a les 18,30 hores, a la Plaça Sant Agustí de València i manifestem el més absolut rebuig a les polítiques sanitàries del Govern de l’Estat i en particular del Consell de la Generalitat. Cal que diem NO a les retallades en salut, que diem no a les privatitzacions de la sanitat pública i que diem no a la gestió compartida.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.