Les eixides a partir del dia dos de maig

Normes per la qual es permeten les eixides per a passejar i per a fer esport de manera individual

04 / 05 / 2020 | Intersindical

L’Ordre Ministerial publicada en el BOE del dia 1de maig, recull les normes per la qual es permeten les eixides per a passejar i per a fer esport de manera individual, sense contacte, en les vies públiques. Entra en vigor el dissabte dia 2 maig i es mantindrà vigent, fins a la fi de l’Estat d’Alarma. Aquestes eixides tenen limitacions. Tant els passejos com les eixides per a fer esport es permeten una vegada al dia, sense límit de temps.

Aquesta ordre afecta només a les persones de més de 14 anys. Als menors els són aplicables les normes aprovades anteriorment. És a dir, tenen de límit una hora. Les eixides que regula són compatibles amb les permeses des de l’inici de l’Estat d’Alarma, com són, fer la compra o anar al metge, i amb els passejos dels xiquets. Cada dia es pot eixir a passejar, o fer esport, acompanyar els menors fins a 14 en les seues eixides una vegada, i realitzar la resta d’activitats permeses les vegades que siguen necessàries. Els passejos o activitats esportives s’han de realitzar en espais públics.

Les condicions per a les eixides de casa són:

- Un passeig al dia.
- Sense límit de temps però dins de la seua franja horària.
- Dues persones màxim.
- A un quilòmetre màxim del domicili.
- S’ha d’eixir en la franja horària, no a qualsevol hora.
- Per a practicar esport, s’ha de fer de manera individual i sense contacte i en espais oberts. Són activitats a l’aire lliure.
- No es pot agafar cotxe/moto o transport públic per a anar a un altre lloc a fer esport.

Franges horàries. El Govern ha establit franges horàries per a evitar aglomeracions. Les franges horàries no s’aplicaran en els municipis de fins a 5.000 habitants. En eixes localitats es poden realitzar les eixides de casa des de les sis del matí fins a les 11 de la nit.

-Per a municipis de més de 5.000 habitants, les persones entre 14 i 70 anys, la franja horària és, entre les 6 i les 10 del matí i entre les 20 i les 23 de la nit.

-Les persones dependents o majors de 70 anys: de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 de la vesprada. Poden anar acompanyats en aqueix horari encara que tinga entre 14 i 70 anys.

-Passejos amb xiquets de 12 del matí a 7 de la vesprada.

No poden eixir a passejar ni fer esport aquelles persones amb símptomes o en període de quarantena o aïllament domiciliari.

L’ordre habilita als municipis per a establir repartiments d’espai en les vies públiques, donant prioritat als qui isquen a passejar.

Aquestes mesures són per a la Fase 0, dins del Pla de Desescalada presentat pel Govern.

En funció de com evolucione la pandèmia, el Govern continuarà donant normes de comportament per a la població.

Recordem que l’incompliment de les normes poden originar multes quantioses.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.