L’obligació de portar mascaretes

Des de hui, dijous 21 de maig, és obligatori portar mascaretes.

21 / 05 / 2020 | Intersindical


Des de hui, dijous 21 de maig, és obligatori portar mascaretes en la via pública, en espais a l’aire lliure, i en qualsevol espai tancat d’ús públic on no siga possible garantir la distancia d’almenys dos metres entre persones. L’ús generalitzat de màscares té com a objectiu reduir la transmissió comunitària de la COVID-19, i el justifica la capacitat que han demostrat les mascaretes per a bloquejar l’emissió de gotes infectades. 
La regulació de l’obligatorietat de l’ús de mascara durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 ve recollida per l’Ordre 422/2020 de 19 de maig, publicada en el BOE de 20 de maig.

A qui afecta l’obligació?

A tota la població, a partir dels 6 anys.
Per a menors d’entre 3 i 6 anys es recomana el seu ús, però no obliga.


Les excepcions que contempla

No serà exigible en els següents casos:

a) Persones que presenten algun tipus de dificultat respiratòria que puga veure’s agreujada per l’ús de màscara.

b) Persones en les quals l’ús de màscara resulte contraindicat per motius de salut degudament justificats, o que per la seua situació de discapacitat o dependència presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

c) Desenvolupament d’activitats en les quals, per la pròpia naturalesa d’aquestes, resulte incompatible l’ús de la màscara.

d) Causa de força major o situació de necessitat.



Quin tipus de mascareta?

Val qualsevol tipus de màscara que cobrisca el nas i la boca, tot i que es recomanen les higièniques i quirúrgiques.




Ordre SND/422/2020, de 19 de maig, per la qual es regulen les condicions per a l’ús obligatori de màscara durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la  COVID-19.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.