Drets laborals

Manifestació estatal de personal públic en abús de temporalitat

21 / 05 / 2021 | Intersindical

Els sindicats signants, entre els que es troba la Intersindical Valenciana, participaran en la manifestació estatal de personal públic en abús de temporalitat

El nou ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, no escolta les reivindicacions dels col·lectius d’empleats públics en abús de la temporalitat ni tampoc als sindicats que compartim les seves reivindicacions.

Es limita a reunir-se amb els sindicats que van signar els acords de 2017 i 2018 amb Montoro, pels quals es desenvolupen unes suposades ofertes extraordinàries d’estabilització. Acords que no són altra cosa que EROs encoberts, per fer fora un personal interí que durant anys ha estat treballant, sense opcions a la consolidació de l’ocupació, ja que les administracions públiques han apostat per la precarietat en les seves plantilles.

El ministre tampoc fa cas de les múltiples proposicions no de llei i de llei que s’han presentat als diferents parlaments autonòmics i al Congrés, on es demana la modificació de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic per sancionar les administracions abusadores i, especialment, per buscar una solució satisfactòria que protegisca els treballadors i treballadores víctimes de l’abús, facilitant la consolidació de l’ocupació.

En lloc d’això es limita a llançar globus sonda sobre l’ampliació d’aquestes ofertes mal anomenades d’estabilització i suggerir que la sanció a les administracions pot consistir en l’amortització de les places que no siguin cobertes en els terminis establerts legalment. És a dir, més del mateix que ja tenim i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ja ha descartat com a mecanisme de sanció.

És per això, que tot està per fer, que pensem que és necessària la mobilització de personal en abús de la temporalitat de totes les administracions i de tots els sectors i així pressionar el Ministeri perquè procedisca a la modificació de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic, facilitant la consolidació del treball a tot el personal públic víctima de l’abús.

Per tant, les organitzacions signants se sumen a la convocatòria de manifestació que ha fet la Coordinadora Estatal de Personal Públic Temporal (CEPPT), per al proper dia 22 de maig a Madrid.


Intersindical Valenciana
Confederación Intersindical
STES - Intersindical
SAS
USTEC-STES (IAC)
CUT Aragón
Cobas
CATAC-CTS (IAC)
IAC-CATAC



Comentaris
María Teresa Gómez Gómez
31 / 05 / 2021 - 19:05

Creo que hemos de ir a la huelga. Yo,  pienso ir, si se convoca, sin duda alguna . Creo, que somos muchas personas, las afectadas, y por tanto, las que estamos dispuestas a sumarnos a esta propuesta de huelga.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.