Drets laborals

Naix la Coordinadora Intersindical de Riders

Es crea una plataforma unitària de lluita que agrupa a tot el sindicalisme combatiu de l’estat per defensar els drets de les repartidores i repartidors

04 / 04 / 2022 | Intersindical

Des del 12 d’agost de 2021, en el nostre sector, hem entrat en un període que podríem catalogar com el de ‘laborització, en què la majoria de les empreses han optat per assalariar els seus repartidors i repartidors. Això és degut a la llarga lluita encaminada per una sèrie de riders que van decidir demostrar la seua laboralitat per la via judicial. Una vegada reconeguda per múltiples sentències, el govern va optar per acabar amb aquest buit legal amb l’elaboració de la “Llei Rider”. Així i tot, hui dia, empreses del sector com Glovo i Stuart continuen emprant falsos autònoms. Per part seua, les empreses que han triat assalariar les seues plantilles, en la seua majoria, continuen cometent un altre tipus d’irregularitat com ho són els contractes temporals en frau de llei per ETTs i la cessió il·legal de treballadors i treballadores a través de la subcontractació. A més, ens apliquen convenis que realment no s’adapten a la nostra activitat, per a, d’aquesta manera, oferir-nos pitjors sous i condicions laborals.

Dit tot això, en el nou període esmentat, apreciem que el subjecte polític que s’erigirà com una eina que ens permeta millorar les nostres condicions són els sindicats. Per aquesta raó, la necessitat de crear un espai, on es coordine el sindicalisme combatiu de tot l’estat és més que necessari. D’ací la motivació que ha portat a la confecció d’aquesta coordinadora intersindical de riders formada pel Corrent Sindical d’Esquerra (CSI), la Langile Abertzalen Batzordeak (LAB), el Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Intersindical Valenciana (IV), la Confederació Nacional del Treball (CNT) i la Confederació General del Treball (CGT).

En representació de tots els col·lectius de riders realment combatius, els sindicats més reivindicatius, en nom de la majoria de treballadores i treballadors del sector de les plataformes digitals volem lluitar contra la precarietat i l’explotació a la qual ens sotmeten les empreses. Units, des de diferents punts de l’estat, sota aquesta coordinadora.

Ja n’hi ha prou de precaritat! S’ha acabat el temps de les jornades maratonianes per un sou miserable! Mai més s’explotarà a immigrants sense papers! Ací està la Coordinadora Intersindical de riders! Els que lluitem donem la cara! Els que ens roben s’amaguen!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.